Ludovic Orban: Reiterez solicitarea către partenerii noștri să ne respectăm reciproc, să evităm declanșarea unui război mediatic (VIDEO)

Ludovic Orban: Reiterez solicitarea către partenerii noștri să ne respectăm reciproc, să evităm declanșarea unui război mediatic (VIDEO)

Președintele PNL, Ludovic Orban, s-a arătat nemulțumit vizavi de faptul că viitorii parteneri de guvernare au ieșit cu declarații publice despre negocieri, încălcând astfel înțelegerea pe care au avut-o de a se pronunța doar în comun. Fără a se referi la USR-PLUS, Orban a lansat un apel la respect reciproc și la evitarea exprimării „punctelor de vedere partizane” care pot duce la „declanșarea unui război mediatic”.

Ludovic Orban, apel către viitorii parteneri de guvernare: Să ne respectăm reciproc, să dialogăm în cadrul negocierilor

„Comunic azi public, pentru că sunt nevoit să comunic public, pentru că înțelegerea noastră de a nu comunica decât în comun și doar pe baza unor înțelegeri prestabilite nu a fost respectată.

Din această cauză, comunic acum public.

Reiterez solicitarea către partenerii noștri să ne respectăm reciproc, să dialogăm în cadrul negocierilor, să evităm declanșarea unui război mediatic prin declarații publice în care să susținem puncte de vedere partizane care pot să determine reducerea șanselor de înțelegere”, a susținut Ludovic Orban.

Solicitarea vine mai ales după ce, marți,Dan Barna a anunțatcă nu mai insistă să dețină funcția de președinte al Camerei Deputaților, că aceasta ar trebui să-i revină lui Cătălin Drulă, colegul său de partid, iar el, Orban și Kelemen Hunor să devină vicepremieri. Ieșirea publică a copreședintelui USR-PLUS i-a nemulțumit atât pe liebrali, cât și pe reprezentanții UDMR în negocieri.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Variantele PNL pentru continuarea negocierilor cu USR-PLUS și UDMR

În aceeași intervenție, Ludovic Orban a anunțat variantele în care partidul pe care îl conduce va continua negocierile cu USR-PLUS și UDMR.

Una dintre ele este ca Florin Cîțu să fie propunerea de premier, iar Orban, candidat pentru șefia Camerei Deputaților, iar cealaltă ca Orban să fie propunerea de premier, iar Cîțu, candidat pentru președinția Senatului.

„PNL consideră legitim să desemneze candidat la funcția de prim-ministru și candidat la funcția de președinte al uneia dintre Camere. Mandatul nostru presupune două posibile variante. Rămâne în picioare prima variantă cu Florin Cîțu, candidt la funcția de premier și cu subsemnatul, candidat la președinția Camerei Deputaților.

În cazul în care nu se acceptă această variantă, acceptăm și varianta în care PNL să desemneze premier și să nominalizeze un candidat pentru funcția de președinte al Senatului. În această situație, candiatul la funcția de premier este desemnat președintele PNL, adică subsemnatul, și candidat la funcția de președinte al Senatului, domnul senator Florin Cîțu”, adeclarat liderul liberalilor, miercuri seară, după o ședință a conducerii lărgite a PNL.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`