Ludovic Orban: Senatul REFUZĂ de 5 luni să se pronunțe în cazul lui Tăriceanu. Am sesizat CSM! Nu putem accepta acest precedent (VIDEO)

Publicat: 08 04. 2019, 15:22
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Președintele PNL, Ludovic Orban, este de părere că CSM trebuie să intervină în cazul amânării Senatului de a se pronunța asupra cererii DNA de trimitere în judecată a lui Călin Popescu Tăriceanu.

Liderul liberalilor a declarat, luni, că a trimis în acest sens o scrisoare președintei CSM, Lia Savonea, în care îi solicită să invoce un conflict juridic de natură constituțională cu Senatul, pentru a determina Curtea Constituțională să se pronunțe pe acest subiect.

“Am solicitat președintelui CSM să își folosească pârghiile constituționale pe care le are la dispoziție, printr-o scrisoare deschisă. Așa cum își permit Iordache, Dragnea și alții să invoce, când le trece prin cap, conflict juridic de natură constituțională, la fel i-am cerut președintelui CSM, doamna Savonea, să invoce un conflict juridic de natură constituțională cu senatul, pentru a determina CCR să se pronunțe asupra acestui subiect.

Nu putem accepta acest precedent, în care o Cameră a Parlamentului refuză de 5 luni de zile să se pronunțe asupra unei cereri formulate de Justiție.

Așteptăm răspunul doamnei Lia Savonea”, a declarat președintele PNL.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.