CORONAVIRUS | Orban: Suntem bine organizați. Am spus demult că în privința spitalelor suntem pregătiți (VIDEO)

Publicat: 24 02. 2020, 14:48

Ludovic Orban, premierul desemnat, a dat asigurări că instituțiile statului sunt pregătite pentru situația în care vor fi confirmate și în România cazuri de coronavirus.

„Suntem bine organizați, suntem extrem de mobilizați în a lua toate msăurile care se impun”, a dat asigurări Ludovic Orban.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Întrebat dacă spitalele și restul instituțiilor sunt pregătite pentru a face față eventualelor cazuri de coronavirus, premierul desemnat a răspuns: „Cu siguranță. Deci am spus demult, în privința spitalelor, că suntem pregătiți pentru diagnosticare în situațiile care reclamă acest lucru, pentru… Aceste informații concrete puteți să le luați de la Ministerul Sănătății. Noi comunicăm periodic, luăm măsuri în funcție de situațiile care apar. Cât despre stocurile de materiale, de substanțe, de echipamente, știți foarte bine că la rezervele statului și, în general, în depozite stocurile erau egale cu zero. Noi am adoptat o OUG înainte de moțiunea de cenzură tocmai cu obeictivul de a achiziționa tot ce e necesar pentru prevenirea și combaterea coronavirusului. Oricând e necesar se comunică pe această temă. Au fost comunicări oficiale transmise de Ministerul Sănătății, secretari de stat care au comunicat permanent, au fost și responsabili de la Ministerul de Interne care au comunicat oficial”.

Liderul PNL a mai precizat că termoscannerele sunt în procedură de achiziție.

Întrebat când se va finaliza licitația, el a răspuns: „Când se va finaliza licitația și vom intra în posesia lor. Am dat semnal de săptămâna trecută pentru accelerarea procedurilor, dar e, totuși, o reglementare legală de care trebuie să ținem cont. Am simplificat procedura la maximum”.