Orban, mesaj pentru PSD și ALDE: Odată ce românii s-au exprimat prin vot, voința lor devine OBLIGATORIE pentru toate partidele și pentru toate instituțiile (VIDEO)

Publicat: 05 06. 2019, 21:16

Ludovic Orban, președintele PNL, a declarat, pentru B1 TV,că inițiativa președintelui Klaus Iohannis privind semnarea de către partide a unui Pact pentru o Românie Europeană este o inițiativă ”salutară”, deoarece vine după mai bine de doi ani în care PSD și ALDE au încercat din răsputeri să distrugă independența justiției.

Acum că referendumul a fost validat și chiar cu un scor zdrobitor, partidele sunt obligate să respecte voința românilor, a mai susținut liderul liberalilor.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

”Inițiativa președintelui Iohannis este salutară, în contextul în care, vreme de doi ani și jumătate, o majoritate parlamentară a atacat sistematic independența justiției, bazele funcționării statului de drept, a urmărit sistematic să subordoneze puterea judecătorească, a pus o presiune uriașă asupra instituțiilor din justiție.

Inițiativa președintelui vine după un referendum care a fost boicotat pe față de o parte dintre forțele politice și care, în ciuda acaestui boicot, a fost validat cu un scor spectaculos.

Odată ce românii s-au exprimat prin vot, voința lor devine obligatorie pentru toate partidele și pentru toate instituțiile.

Inițiativa președintelui e fundamentală pentru garantarea democrației și a apartenenței țării la UE”, a declarat Ludovic Orban, pentru B1 TV.