Orban: Referendumul va pune punct tentativelor celor care au jefuit România în ultimii 30 de ani de a scăpa de brațul lung al legii (VIDEO)

Publicat: 04 04. 2019, 15:07

Președintele PNL, Ludovic Orban, a declarat că temele propuse de președintele Klaus Iohannis pentru referendum sunt fundamentale pentru evoluția societății românești. ”Fiecare român care s-a săturat de PSD, care s-a săturat să fie condus de hoții care au jefuit România, care s-a săturat ca în fruntea României să fie o adunătură de indivizi fără pic de respect față de lege, să vină la referendum și să voteze în favoarea propunerilor pe care le va iniția președintele României”, a punctat liderul liberal.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

”Referendumul reprezintă forma cea mai desăvârșită a democrației, care permite fiecărui cetățean să se exprime direct, prin vot, asupra unor probleme fundamentale pentru societate. Cele două teme prezentate de Iohannis sunt fundamentale pentru evoluția societății românești.
Prima temă, interzicerea amnistiei și grațierii pentru fapte de corupție, reprezintă voința a peste 85% dintre cetățenii români, dacă nu și mai mult. Președintele face un lucru salutar declarând acest referendum, pentru a pune punct tentativelor celor care au jefuit România în ultimii 30 de ani de a scăpa de brațul lung al legii.

PSD a continuat sistematic să încerce să dea legea amnistiei și grațierii, sub diverse forme. Până azi nu a reușit, deși aproape la fiecare ședință de Guvern a existat riscul să adopte noaptea ca hoții amnistia și grațierea. Ca atare, considerăm că președintele a luat o inițiatvă extrem de benefică și vom fi alături de el. Suntem convinși că majoritatea zdrobitoare a cetățenilor va fi alături de președintele Iohannis și de PNL”, a declarat Ludovic Orban.

Referindu-se la cea de-a doua temă a referendumului, președintele PNL a susținut că Avocatul Poporului nu trebuie să mai fie singura instituție cu puterea de a ataca la Curtea Constituțională Ordonanțele de Urgență adoptate de Guvern. Cu această ocazie, liberalul l-a acuzat pe Victor Ciorbea, cel care ocupă acum funcția de Avocat al Poporului, că este un preș al premierilor PSD și că și-a abandonat misiunea de a susține interesele cetățenilor români.

”Și a doua temă este fundamentală pentru societatea românească. Nu mai vrem OUG așa cum a fost OUG 13 dată în ianurie 2017, cum a fost OUG 90, 92, 7, care a transformat Secția specială într-un pluton de execuție împotriva magistraților curajoși și independenți care îndrăznesc să se lege de puternicii zilei. Credem că în sistemul constituțional românesc e obligatorie instaurarea unui mecanism prin care să se poată declanșa controlul prealabil în privința OUG și prin alte instituții decât prin Avocatul Poporului. De când în fruntea acestei instituții este Victor Ciorbea, cârpa de șters pe jos a oricărui președinte sau premier PSD, Avocatul Poporului a încetat să mai reprezinte poporul. Nu mai poate fi lăsată această instituție, care e condusă într-un mod samavolnic și contra intereselor poporului, să fie singura instituție care să poată declanșa controlul de constituționalitate asupra OUG”, a mai explicat Ludovic Orban.