Ludovic Orban: PNL nu poate să facă altceva decât să sprijine în continuare Codul Fiscal. Înțeleg îngrijorările președintelui privitoare la neseriozitatea Guvernului

Publicat: 17 07. 2015, 17:47

Prim-vicepreşedintele PNL Ludovic Orban a precizat, vineri, că PNL sprijină în continuare Codul fiscal, dar înțelege și îngrijorările președintelui Klaus Iohannis privitoare la neseriozitatea Guvernului, scrie Agerpres.

„PNL nu poate să facă altceva decât să sprijine în continuare Codul fiscal. Înțeleg îngrijorările președintelui privitoare la neseriozitatea Guvernului și la incapacitatea lui privind acest Cod fiscal cu măsurile aferente pentru a le încadra în obiectivele fiscal-bugetare stabilite conform strategiei fiscal-bugetare și a programului de convergență, dar nu cred că trebuie pedepsiți românii, mediul de afaceri și toți cei care operează pe piață pentru incapacitatea Guvernului. România are nevoie pentru relansarea economică de adoptarea acestui Cod fiscal. Sigur nu mai are nevoie de Guvernul Ponta”
, a declarat Orban.

Orban a mai arătat că liberalii au fost „consecvenți în poziții și decizii, de-a lungul timpului”, votând împotriva creșterii TVA la 24% în 2010 și introducând în programul de guvernare reducerea TVA la 19% de la 1 ianuarie 2016 și la 16% din 1 ianuarie 2018.

Potrivit acestuia, unele amendamente la Codul fiscal au aparținut PNL.

Președintele Klaus Iohannis a retrimis Codul fiscal în Parlament pentru reanalizare, la o lună de când a fost trimis spre promulgare. (Detalii AICI)

În elaborarea unui nou Cod fiscal nu ar trebui promovate politici care generează fiscalități excesive, dar nici relaxări accentuate”, subliniind că „măsurile de austeritate ale anului 2010 trebuie să rămână istorie”.

Astfel, noul Cod fiscal ar putea fi pus în aplicare după o analiză a întregului set de măsuri  fiscale și bugetare asupra construcției bugetului general consolidat.