Ludovic Orban: PNL nu o susține pe Renate Weber pentru funcția de Avocat al Poporului, pentru că ea a exportat trasesimul politic la nivel european, iar ALDE nu a primit încrederea românilor

Ludovic Orban: PNL nu o susține pe Renate Weber pentru funcția de Avocat al Poporului, pentru că ea a exportat trasesimul politic la nivel european, iar ALDE nu a primit încrederea românilor
Foto: Facebook/ PNL

Ludovic Orban, președintele PNL, a anunțat, miercuri, că liberalii nu o susțin pe Renate Weber, propunerea ALDE pentru funcția de Avocat al Poporului, potrivit Agerpres.

BOMBĂ ÎN LUMEA MUZICII! CU CINE S-A COMBINAT ANTONIA! LUI ALEX VELEA I-A PICAT FAȚA! S-A AFLAT TOT

„Noi am susţinut candidatul propus de partenerii noştri din Opoziţie, de USR, în persoana lui Peter Eckstein Kovacs, am avut o înţelegere cu partenerii de la USR şi vedem ce se întâmplă la vot. (…) În ceea ce o priveşte pe Renate Weber, ea a fost candidatul PNL pentru PE în 2014, a fost aleasă pe listele PNL, după care a părăsit partidul şi a exportat traseismul politic la nivel european.

PANICĂ LA PRO TV! EMOȚII PENTRU CELEBRUL CABRAL! S-A ÎNTÂMPLAT LA MARE! SALVATORII AU INTERVENIT DE URGENȚĂ

Nu putem să o susţinem, cu atât mai mult cu cât a fost candidat din nou din partea ALDE şi fiind candidat din partea ALDE alături de ceilalţi candidaţi, nu au primit încrederea cetăţenilor români, nefiind capabili să treacă pragul electoral de 5%. Faptul că se vine cu un astfel de candidat, care practic a fost invalidat prin votul cetăţenilor, arată foarte clar că târguiala din interiorul coaliţiei este mai importantă decât nevoia de a da României un conducător al instituţiei Avocatului Poporului care să acţioneze în interesul cetăţeanului, nu în interesul camarilei aflate la Putere”, a declarat Orban la RFI.

TRISTEȚE ÎN TEATRUL ROMÂNESC! ESTE VORBA DESPRE MARELE FLORIN PIERSIC! FANII AU IZBUCNIT ÎN LACRIMI! DIN PĂCATE…

Președintele liberalilor a subliniat că formațiunea pe care o conduce a făcut tot posibilul pentru desemnarea unui candidat unic din partea Opoziției.

„În ceea ce ne priveşte, noi am făcut tot ce am putut ca să existe un candidat unic al Opoziţiei, susţinând un candidat pe care nu l-am propus noi, ci un candidat propus de unii dintre partenerii noştri din Opoziţie. În ceea ce priveşte decizia PMP-ului, ce să le facem, e decizia pe care au luat-o. Sigur, să îţi pui candidat nu e o decizie foarte înţeleaptă, pentru că la numărul de parlamentari pe care îi are PMP este evident că acest candidat nu are şanse şi într-un fel permite o dispersare a voturilor”, a spus Ludovic Orban, referitor la refuzul PMP de a-l susține pe Peter Eckstein Kovacs pentru acest portofoliu.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Artefacte de 3.000 de ani au fost descoperite în Bistrița-Năsăud. Au fost găsite într-unul dintre cele mai importante situri arheologice din țară
23:51 - Primarul din Sfântu Gheorghe, supărat că elevii deja au distrus mobilierul nou pus în școli: „Vor trebui să plătească părinții”
23:16 - Sfârșit tragic pentru primul urs polar văzut în Islanda din 2016. Animalul a fost împușcat de poliție
22:54 - Mii de animale și-au pierdut viața în urma inundațiilor din Galați și Vaslui. Care este bilanțul
22:31 - Câți bani primim de la UE pentru pagubele generate de inundații. Ciucă: „România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la întâlnirea crucială”
22:28 - Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a salvat o femeie de la înec. Ce s-a întâmplat de fapt
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie
21:22 - O țară din Europa a reintrodus serviciul militar obligatoriu. Cât timp vor dura stagiile militare