Ludovic Orban (PNL): Parlamentarii să voteze moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă, dacă mai au o urmă de respect față de România și înțeleg binele țării (VIDEO)

Ludovic Orban (PNL): Parlamentarii să voteze moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă, dacă mai au o urmă de respect față de România și înțeleg binele țării (VIDEO)

Ludovic Orban, președintele PNL, a afirmat joi că nu se mai „obosește” să îi ceară demisia premierului Viorica Dăncilă, pentru că deja ar fi avut o mie de motive să o facă „dacă avea o urmă de bun simț”.

„Nu poți ca și guvern în exercițiu să fii atât de insensibil la toate vocile care îți solicită să iei o decizie normală și de bun simț, și anume să trimiți o candidatură normală pentru funcția de comisar european.Rovana Plumb a avut probleme atât de integritate, cât și de neconcordanță din punct de vedere profesional și de background care nu au recomandat-o cu nimic, ci dimpotrivă au avut un rol determinant în respijngerea acestei candidaturi.

Readuc aminte că premierul Dăncilă a încălcat legea și a trimis candidatura fără să consulte Parlamentul României în comisiile de specialitate.Somez Guvernul ale cărui zile sunt numărate și sperăm că moțiunea de cenzură va fi adoptată.Dacă apucă până la moțiunea de cenzură o nouă propunere de comisar european să o facă cu consultarea președintelui România, cu acordul președintelui României, și cu consultarea Parlamentului României.

Nu mă mai obosesc să îi cer demisia lui Dăncilă, pentru că până acum ar fi avut o mie de motive să-și dea demisia dacă avea o urmă de bun simț”, a declarat Ludovic Orban, la sediul PNL, după respingerea Rovanei Plumb în Comisia juridică din Parlamentul European. (Detalii AICI)

În acest context, președintele liberalilor a invitat parlamentarii din toate partidele politice să voteze pentru moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă, dacă au „o urmă de respect” pentru țara lor și dacă înțeleg „care este binele României”.

„Cred că, dacă mai exista vreun parlamentar care să mai aibă vreun dubiu privind atitudinea pe care trebuie s-o aibă la moțiunea de cenzură, aceste dubii sper că s-au risipit. Orice parlamentar, care are o urmă de respect față de țara lui, care înțelege care este binele României, nu are de făcut decât un singur lucru, și anume să voteze moțiunea de cenzură”, a adăugat Ludovic Orban.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Artefacte de 3.000 de ani au fost descoperite în Bistrița-Năsăud. Au fost găsite într-unul dintre cele mai importante situri arheologice din țară
23:51 - Primarul din Sfântu Gheorghe, supărat că elevii deja au distrus mobilierul nou pus în școli: „Vor trebui să plătească părinții”
23:16 - Sfârșit tragic pentru primul urs polar văzut în Islanda din 2016. Animalul a fost împușcat de poliție
22:54 - Mii de animale și-au pierdut viața în urma inundațiilor din Galați și Vaslui. Care este bilanțul
22:31 - Câți bani primim de la UE pentru pagubele generate de inundații. Ciucă: „România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la întâlnirea crucială”
22:28 - Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a salvat o femeie de la înec. Ce s-a întâmplat de fapt
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie
21:22 - O țară din Europa a reintrodus serviciul militar obligatoriu. Cât timp vor dura stagiile militare