Orban: Opoziţia a demonstrat că are majoritatea, în nişte condiţii foarte dificile. Moţiunea de cenzură are, în prezent, peste 80% şanse să treacă

Publicat: 03 10. 2019, 00:22
Foto: Facebook/ PNL

Ludovic Orban a declarat că moțiunea de cenzură are acum peste 80% șanse să treacă.

Plenul reunit al Parlamentului a respins, miercuri, calendarul prin care moțiunea de cenzură trebuia să fie supusă la vot în această sâmbătă, așa cum forțase PSD. Până la urmă, moțiunea va fi citită joi și votată joia viitoare, pe 10 octombrie. În acest context, președintele PNL a precizat că Opoziţia a demonstrat că are majoritatea, în nişte condiţii foarte dificile.

„Din 1990, în 30 de ani de parlamentarism, indiferent cine a fost la putere sau ce premier sau preşedinte al partidului majoritar a existat, niciunul nu a programat moţiunea sâmbăta sau duminica. (…) Astăzi, Opoziţia a demonstrat că are majoritatea, în nişte condiţii foarte dificile, în care am jucat pe teren advers, preşedinte de şedinţă care a refuzat sistematic să supună la vot propunerea decentă de modificare a calendarului şi până la urmă la un vot care a fost dat pe un program de lucru care până la urmă nici măcar nu era programul moţiunii, ci programul de lucru pe ziua de astăzi. (…) PSD şi-a pierdut majoritatea în Parlament. (…) Pe lângă cei 237 de semnatari noi, avem multe voturi externe semnatarilor moţiunii. În momentul de faţă, după opinia mea, dacă mă întrebaţi care sunt şansele moţiunii, sunt peste 80% ca să reuşească”, a declarat Ludovic Orban, citat de Agerpres.

El a mai susținut că PSD a folosit un „tertip mizerabil” ca moţiunea de cenzură să fie votată sâmbătă.

Șapte parlamentari, independenţi, de la PSD şi de la minorităţile naţionale, au promis că vor vota moţiunea, iar negocierile vor continua până joi, a mai spus liderul liberalilor.