Orban, după succesul moțiunii: Este prima dată când Opoziţia democratică reuşeşte să dărâme Partidul Comunist, travestit sub tot felul de haine mai moderne

Orban, după succesul moțiunii: Este prima dată când Opoziţia democratică reuşeşte să dărâme Partidul Comunist, travestit sub tot felul de haine mai moderne
Sursă foto: hepta.ro

Este pentru prima oară în ultimii 30 de ani când Opoziția reușește să dea jos un urmaș al FSN, al Partidului Comunist, a susținut președintele PNL, Ludovic Orban, la o zi după ce Opoziția a reușit să dărâme Guvernul Dăncilă.

„Am stabilit o premieră în ultimii 30 de ani de democraţie şi de tranziţie, care sperăm să se încheie odată cu moţiunea de cenzură, anume am reuşit să dăm jos, ca Opoziţie, un guvern PSD. Niciodată în ultimii 30 de ani Opoziţia nu a reuşit să dea jos un urmaş al FSN, urmaş al fostului Partid Comunist, indiferent cum s-a numit el: FDSN, PDSR. Este prima dată când Opoziţia democratică reuşeşte să dărâme Partidul Comunist, travestit sub tot felul de haine mai moderne. (…)

Cele 238 de voturi obţinute la moţiunea de cenzură au fost pentru a pune punct acestei guvernări. În evoluţia ulterioară a tuturor actorilor politici care au participat la acest efort de a opri PSD să facă rău României (…) va începe o perioadă de dialog, de consultare cu toţi posibilii parteneri pe care îi avem pentru a degaja o soluţie bună pentru România”, a spus preşedintele PNL, Ludovic Orban, la începutul şedinţei Biroului Politic Național al PNL.

Vineri dimineață au început consultările la Palatul Cotroceni pentru formarea unui nou guvern. Liberalii sunt primii care ajung la discuţiile cu preşedintele Klaus Iohannis iar oferta lor e clară. Ludovic Orban ar putea fi noul premier, în locul Vioricai Dancila. Şeful statului trebuie, aşadar, să decidă dacă merge pe mâna celor de la PNL sau va încerca să forțeze alegerile anticipate după prezidențiale – o variantă susținută intens de USR. În schimb, PSD-iștii au refuzat să se prezinte la Cotroceni. Viorica Dăncilă va susține vineri prima ședinta de guvern în calitatea de premier demis prin moțiune.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`