Ludovic Orban a povestit cum s-a făcut de râs Florin Iordache în fața experților Comisiei de la Veneția

Ludovic Orban a povestit cum s-a făcut de râs Florin Iordache în fața experților Comisiei de la Veneția

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat că deputatul PSD Florin Iordache a cerut experților Comisiei de la Veneţia asistență în elaborarea modificărilor la Legile Justiţiei, dar aceștia i-au dat o lecție de procedură și i-au răspuns că, instituțional, nu el trebuie să ceară asistență, ci Guvernul României sau conducerea Camerelor Parlamentului.

Orban a mai spus că ne pasc pericole uriașe dacă guvernanțiinu se trezesc nici în al 12-lea ceas.

„Trebuie să ştiţi că domnul Iordache a solicitat în plenul Comisiei de la Veneţia asistenţa comisiei în elaborarea modificărilor la lege pentru transpunerea în legislaţie a recomandărilor acesteia. Evident că oficialii Comisiei de la Veneţia i-au răspuns domnului Iordache că nu este el cel care, instituţional, poate să apeleze la Comisia de la Veneţia ca să asiste procesul de elaborare şi i-a zis că aşteaptă solicitarea din partea Guvernului sau din partea conducerii Camerelor. Ne pasc pericole uriaşe în cazul în care în ceasul al doisprezecelea nu se vor trezi aceşti indivizi certaţi cu legea, certaţi cu democraţia”, a spus liderul liberal, citat de Agerpres.

Orban a amintit că PNL pregăteşte un proiect de lege pentru transpunerea recomandărilor Comisiei de la Veneția în Legile Justiției: „În privinţa Codului de procedură penală (CPP), readuc aminte că în urma atacului la CCR realizat de preşedintele României şi de PNL, 64 de prevederi din cele 99 de modificări au fost declarate neconstituţionale. Evident, şi în privinţa CPP ne vom mobiliza pentru a asigura înlocuirea acestor modificări, iar în privinţa Codului penal (CP) solicităm din nou CCR să amâne pronunţarea şi să trimită cele 5 întrebări preliminare formulate de experţii PNL la Curtea de Justiţie a UE, astfel încât în pronunţarea Curţii să avem şi punctul de vedere al Curţii de Justiţie a UE. Cu siguranţă, în cazul în care preşedintele va declanşa consultări, vom fi prezenţi şi vom pune umărul ca legile justiţiei, CP şi CPP să fie făcute în conformitate cu reglementările de la nivelul european, pentru a asigura o justiţie independentă”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Artefacte de 3.000 de ani au fost descoperite în Bistrița-Năsăud. Au fost găsite într-unul dintre cele mai importante situri arheologice din țară
23:51 - Primarul din Sfântu Gheorghe, supărat că elevii deja au distrus mobilierul nou pus în școli: „Vor trebui să plătească părinții”
23:16 - Sfârșit tragic pentru primul urs polar văzut în Islanda din 2016. Animalul a fost împușcat de poliție
23:14 - Marcel Boloș: Majorările de salarii au avut impact pe buget. Știu că pare destul de ciudat că au crescut încasările la buget, dar în același timp s-a mărit și deficitul / Care este explicația
22:54 - Mii de animale și-au pierdut viața în urma inundațiilor din Galați și Vaslui. Care este bilanțul
22:31 - Câți bani primim de la UE pentru pagubele generate de inundații. Ciucă: „România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la întâlnirea crucială”
22:28 - Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a salvat o femeie de la înec. Ce s-a întâmplat de fapt
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie