Ludovic Orban: PNL e azi sluga PSD. Klaus Iohannis este un trădător, un om lipsit de empatie

Ludovic Orban: PNL e azi sluga PSD. Klaus Iohannis este un trădător, un om lipsit de empatie
Foto: Inquam Photos / George Călin

Ludovic Orban, președintele partidului Forța Dreptei, fost lider PNL, a declarat că liberalii au ajuns să devină o simplă anexă a PSD-ului, fapt pentru care ar trebui să le fie rușine. Cât despre președintele Klaus Iohannis, acesta e un trădător în viziunea lui Orban.

Orban: Azi, PNL e o anexă a PSD

Întrebat de actualul președinte PNL, Nicolae Ciucă, prin intermediul Digi 24, dacă în 2024, an electoral, va contribui „la întărirea liberalismului sau la dezbinarea lui”, Ludovc Orban a răspuns:

„Asta mi se pare o jignire, să-mi vorbească mie domnul Ciucă de liberalism. Deci eu mănânc liberalism pe pâine, ca să zic, de când am pus prima oară mâna pe cărți de filosofie, pe cărți de istorie politică, pe cărți de gândire politică, sunt activ în mișcarea liberală de la Revoluție din 1990 și cred că de-a lungul timpului am arătat cu adevărat nu numai că vorbesc și gândesc ca un liberal, dar și acționez ca un liberal”.

El a susținut apoi că PNL e condus acum de oameni care „nu au nicio legătură cu liberalismul și cu democrația, care acceptă o funcționare nedemocratică a PNL care au călcat în picioare toate valorile și principiile liberale”.

„Atâta timp cât PNL va fi sluga PSD, el a încetat să existe ca Partid Național Liberal, noi suntem adevărații liberali, Forța Dreptei”, a continuat Ludovic Orban.

El a declarat apoi că parlamentarii Forța Dreptei sunt adevărații liberali pentru că au votat „împotriva oricărei creșteri de taxe, impozite, contribuții, votând împotriva oricărei măsuri de pomanageală care este acordată către clientela politică a PSD, apărând proprietatea privată, susținând mediul de afaceri”.

„Astăzi ei sunt o anexă a PSD-ului. Liberalismul nu este neapărat acolo unde se poartă numele, ar trebui să le fie rușine să mai rostească numele Partidului Național Liberal în condițiile în care și-au bătut joc de blazonul nobil al acestui partid și de istoria (sa) glorioasă”, a continuat liderul FD.

Orban: Iohannis e un trădător

Întrebat de Cătălin Drulă, președintele USR, tot prin intermediul Digi24, care e politicianul care l-a dezamăgit cel mai mult, Ludovic Orban a răspuns: „Asta e o întrebare de la un prieten, răspunsul este binecunoscut, în mod evident Iohannis. Este un om în care am crezut, am crezut că ceea ce a făcut la Sibiu poate să facă și pentru România, din păcate a dovedit că este un trădător, un om lipsit de empatie. A trădat electoratul care l-a votat, șase milioane jumate de oameni și-au pus speranța în Klaus Iohannis că va conduce România fără PSD”.

Orban a mai spus că, aducând PSD la Putere, Iohannis „a blocat dezvoltarea României și orice perspectivă”.

„Eu am plecat din PNL în momentul în care Iohannis a impus conducerii PNL readucerea PSD la putere. (…) Iohannis conduce PNL, nu Ciucă sau Cîțu”, a mai declarat Ludovic Orban, pentru Digi24.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)
21:55 - Din ce este făcută celebra ciocolată Dubai, care s-a viralizat pe TikTok. 200 de grame din acest desert costă 50 de lei