Ludovic Orban (PNL): Dan Voiculescu trebuia să se retragă din toate funcțiile publice și să nu mai candideze pentru Senat. Se știa că dosarul este în instanță

Publicat: 28 01. 2013, 20:45

Deputatul PNL Ludovic Orban a comentat, luni seară, în emisiunea „Aktualitatea”, de pe B1 TV, pe marginea demisie lui Dan Voiculescu din Senat, apreciind că acesta nu ar fi trebuit să candideze pentru un nou mandat, ba mai mult, ar fi trebuit să se retragă din toate funcțiile publice.

„Nu înțeleg de ce a candidat, a greșit, pentru că urma să fie ales senator și se știa că acest dosar este în instanță. Dan Voiculescu trebuia să părăsească toate funcțiile publice și să nu mai candideze pentru funcția de senator. Este evident că nu ești singur de capul tău, ești într-o structură politică, într-o alianță, orice lucru care ți se întâmplă ție afectează și structura politică”, a spus Orban.

Dan Voiculescu și-a dat demisia din Senat, luni, la o săptămână după ce a depus jurământul pentru al doilea mandat de senator.  Preşedintele fondator al PC nu depusese jurământul în ziua în care l-au depus toți senatorii, invocând probleme de sănătate. Aceasta este a treia oară când Dan Voiculescu demisionează din Parlament. (Detalii AICI)

Procesul privind privatizarea Institutului de Cercetări Alimentare (ICA), în care este inculpat senatorul Dan Voiculescu, ar fi trebuit să fie reluat pe 31 ianuarie de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ), care a admis cererea procurorilor anticorupţie de urgentare a judecării cazului. (Detalii AICI)

Demisia sa determină mutarea procesului său de la instanţa supremă, competentă să judece parlamentari, la Tribunalul Bucureşti. ICCJ este aceeași instanță care l-a condamnat pe fostul premier Adrian Năstase la doi ani de închisoare în dosarul ”Trofeul Calității”.

Voiculescu a recurs la un gest similar la finalul legislaturii trecute.

În urmă cu un an, liderul PC a demisionat din Senat, dosarul său fiind atunci transmis la Tribunal de către Înalta Curte de Casație și Justiție. Atunci, Voiculescu insista că a renunțat la mandatul său pentru că propunerea sa privind dublarea pedepselor pentru evaziune fiscală primise aviz negativ de la Comisia de buget-finanţe. (Detalii AICI)

Ludovic Orban: Voiculescu nu trebuia să mai candideze la Senat

http://static1.mediadirect.ro/mediaplayer/manager/preloader.swf

Embed: