Ludovic Orban: PNL continuă colaborarea cu PMP. Sunt partenerii noștri și vom colabora pentru a forma majorități și a asigura o bună guvernare locală (VIDEO)

Ludovic Orban: PNL continuă colaborarea cu PMP. Sunt partenerii noștri și vom colabora pentru a forma majorități și a asigura o bună guvernare locală (VIDEO)
Foto: gov.ro

Ludovic Orban a subliniat, duminică seară, în direct pe B1 TV, că între PNL și PMP continuă colaborarea, iar liberalii îi consideră „parteneri”pe cei din formațiunea condusă de Eugen Tomac.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

PNL continuă colaborarea cu PMP, a afirmat Ludovic Orban

Întrebat duminică seară, la „Dosar de politician” cu Silviu Mănăstire, ce crede despre faptul că Traian Băsescu se oferă să candideze la Primăria Capitalei, dar și care este relația dintre PNL și PMP în acest moment, el a explicat: „N-aș vrea să intru în detalii ale discuțiilor și negocierilor. Singurul meu mesaj este că noi continuăm colaborarea cu PMP, că suntem deschiși la colaborarea în Consiliul General al Capitalei, în consiliile locale de sector. Îi considerăm ca pe niște parteneri. Am ajuns la o formulă între PNL și USR-PLUS din multe motive, pe care n-aș vrea acum să le menționez, dar din punctul meu de vedere ei au fost partenerii noștri, sunt partenerii noștri la guvernare, ne bizuim pe susținerea lor în Parlament și vom colabora în toate consiliile județene, consiliile locale, pentru a forma majorități și pentru a asigura o bună guvernare locală”.

PMP critică virulent USR-PLUS, după eșecul inițiativei de colaborare pentru Capitală

PNL și USR-PLUS au bătut palma pentru o formulă comună de candidați la alegerile locale din Capitală, dar PMP nu face parte din această înțelegere, iar atât Eugen Tomac, președintele formațiunii, cât și secretarul general adjunct Ioana Constantin au pus eșecul inițiativei de a coagula formațiunile anti-PSD într-o singură alianță pentru București pe seama formațiunilor conduse de Dacian Cioloș și Dan Barna.

„USR nu este un partid de dreapta, USR este un partid marxist, de stânga, identitatea lor politică nu are nimic în comun cu valorile de dreapta, care înseamnă conservatorism, care înseamnă spiritualitate, care înseamnă identitate. Deci sunt lucruri complet diferite. Din punct de vedere ideologic, noi suntem opusul a ceea ce reprezintă USR și ne vom bate pentru obiectivele noastre. Rămâne ca după alegeri să hotărâm cine este mai bine poziționat pentru a obține anumite înțelegeri, dar la ora actualăPMPva merge singur peste tot, în toate județele, în toate comunitățile, pentru că avem obligația să venim către cetățeni cu o ofertă sănătoasă”, a afirmat Eugen Tomac.

La rândul său, Ioana Constantin a afirmat că„nu e deloc o surpriză că USR-PLUS face un sabotaj la adresa candidaturii lui Nicușor Dan, pentru că ceea ce noi vedem acum este un puternic sabotaj la adresa candidaturii lui Nicușor Dan. Cronologic, și eu nu obosesc niciodată să spun adevărul, lucrurile stau în felul următor. Primii care l-au adus pe Nicușor Dan la această masă, a unei alianțe sau a unei unități la nivelul Bucureștiului, suntem noi, cei de laPMP. Eugen Tomac, președintele partidului, președintele Traian Băsescu au fost cei care au încurajat și au militat foarte mult pentru ca Nicușor Dan să fie la această masă și să fie candidat unic în Capitală. După ce Nicușor Dan a fost așezat la această masă, USR-PLUS au devenit, așa, o comisie mare de integritate și de moralitate, care a spus că nu își doresc anumiți candidați, căPMPnu are ce să caute la masa acestor negocieri, uitând un lucru foarte simplu, și mă refer aici inclusiv la domnul Vlad Voiculescu de la PLUS. Dânsul a fost votat de Dragnea să fie ministru. De asemenea, a fost în același guvern împreună cu domnul Dâncu. Nu mai spun că, recent, USR, da, domnul Barna, a votat pentru ca socrul lui Victor Ponta să fie la Curtea de Conturi. Deci nu știu cam despre ce moralitate putem discuta, dar, mă rog, acestea sunt bucătăriile lor interne și vor răspunde în fața electoratului”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`