Ludovic Orban: Bugetul impus de coaliție urmărește obiectivele electorale perverse ale PSD-ALDE și lasă România fără apărare în fața unor amenințări tot mai mari (VIDEO)

Publicat: 06 03. 2019, 16:49

Bugetul pe 2019, în forma impusă de coaliția de guvernare, urmărește obiectivele electorale perverse ale PSD-ALDE, acuză președintele PNL. Ludovic Orban atrage atenția că acest buget este bazat pe cifre mincinoase, nu asigură fondurile necesare pentru investițiile în infrastructură, pentru Apărare, Sănătate și Educație, pune administrațiile locale într-o situație grea și-i împiedică pe români să-și atingă obiectivele.

Prin urmare, PNL salută decizia președintelui Klaus Iohannis de a retrimite la Parlament Legea bugetului de stat pe 2019.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

”PNL salută decizia președintelui de a retrimite la Parlament Legea bugetului de stat. Retrimiterea e indispensabilă pentru a repara ce se mai poate repara din proiectul impus de PSD-ALDE, pentru a așeza bugetul nu pe cifre mincinoase, nu pe bani falși, ci pe date reale și indicatori economici reali și un buget care să ofere garanția românilor că va duce la dezvoltare, nu prăbușire economică”, a declarat Ludovic Orban.

Liderul liberal a insistat că bugetul nu oferă resursele financiare necesare pentru autostrăzi și alte obiective de infrastructură, nici pentru cele trei spitale regionale, nici pentru Sănătate, în general, sau Învățământul românesc.

Orban mai atrage atenția că prin proiectul de buget impus de PSD-ALDE, autorităților locale li se pun în cârcă nu mai puțin de 7 miliarde de lei, prin transferarea cheltuielilor sociale de la Guvern către acestea.

”E un buget care lasă România fără apărare în fața unor amenințări și pericole tot mai mari la adresa siguranței naționale, lasă instituții importante fără finanțarea necesară pentru îndeplinirea obiectivelor fundamentale, inclusiv pentru protejarea țării și a cetățenilor.

Acest buget este al stagnării, al subdezvoltării și urmărește obiectivele electorale perverse ale PSD-ALDE. El poate fi reparat, poate fi pus pe cifre reale și poate ajunge să contribuie la îndeplinirea obiectivelor fiecărui român”, a mai declarat Orban, care a dat, totodată, asigurări că PNL va face tot posibilul pentru ca bugetul să nu rămână în această formă.