Ludovic Orban: Nu va exista vreo legătură între prezența la vot în anumite județe și împărțirea candidaturilor pentru parlamentare

Publicat: 06 09. 2012, 14:40

Liberalul Ludovic Orban a declarat, joi, că eșecul USL la referendum se datorează unor decizii adoptate în urmă cu ceva timp, și care vizau Curtea Constituțională sau pragul electoral. „Eșecul provine din cauze mai vechi, prima fiind actuala componență a CCR; este rezultatul unei vizite la Bruxelles nepregătite, în care premeirul și-a luat niște angajamente pe care n-ar fi trebuit să și le ia, mă refere la pragul constituțional” a explicat Orban.

Liberalul consideră că, în continuare, PNL trebuie să se concetreze pe viitoarele alegeri parlamentare.

”PNL trebuie să se concentreze pe a asigura o reprezentare parlamentară de minim 30% în viitorul Parlament ca să-și poată impună programul” a spus Orban.

Pe de altă parte, Ludovic Orban a dat asigurări că nu va exista vreo legătură între prezența la vot în anumite județe și împărțirea candidaturilor pentru parlamentare.

Nu există niciun fel de legătură. Candidaturile sunt împărțite pe principiul parității. Nu căutăm țapi ispășitori” a mai spus Orban

În ce privește prezența lui Crin Antonescu la conducerea PNL și pe viitor, Orban a menționat că partidul va avea anul viitor un congres, în care va evalua în ce măsură Antoenscu și-a îndeplinit obiectivele din planul stabilit în 2010, iar ulterior se va lua o decizie.

Orban, despre eșecul la referendum

http://static.mediadirect.ro/player-preload/swf/preloader/preloader.swf

Embed: " />