Ludovic Orban: Nu fac parte dintre aceia care să jelească scoaterea din cursă a Dianei Șoșoacă. Este principala goarnă a propagandei rusești și face servicii regimului criminal Putin (VIDEO)

Publicat: 06 10. 2024, 20:45
Foto: Inquam Photos / George Călin

Ludovic Orban, candidatul partidului Forța Dreptei și al PMP la alegerile prezidențiale, a vorbit despre decizia CCR cu privire la candidatura Dianei Șoșoacă, duminică, la Știrile B1 TV prezentate de Andreea Moraru, și a acuzat-o pe eurodeputată că „este de fapt principala goarnă a propagandei rusești, face parte dintr-o coloană a V-a, care face servicii pe teritoriul României regimului criminal Putin”.

Ludovic Orban: Nu fac parte dintre aceia care să jelească scoaterea din cursă a Dianei Șoșoacă

Întrebat cum vede ceea ce s-a întâmplat, Ludovic Orban a spus: „Nu fac parte dintre aceia care să jelească scoaterea din cursă a Dianei Șoșoacă. Din punctul meu de vedere, acest candidat este de fapt principala goarnă a propagandei rusești, face parte dintr-o coloană a V-a, care face servicii pe teritoriul României regimului criminal Putin”.

„Este un politician care este contrar democrației și ordinii constituționale, care cere ca România să iasă din NATO, din Uniunea Europeană și, în general, din familia democrațiilor liberale și din sistemul de alianțe euroatlantist, care nouă ne garantează securitate și ne garantează o democrație care să respecte drepturile și libertățile individuale”, a continuat fostul premier.

„Sigur că decizia Curții Constituționale trebuie motivată și aștept cu mare interes să văd cum este motivată, dar din punctul meu de vedere cred că ar fi trebuit cercetată mai de mult activitatea atât a Dianei Șoșoacă, cât și a oștii de strânsură pe care o are Diana Șoșoacă”, a adăugat el.

Ce a spus despre decizia BEC de duminică seară

Întrebat despre decizia Biroului Electoral Central de a respinge noul dosar al Dianei Șoșoacă, Ludovic Orban a explicat: „Mi se pare că de data asta este o decizie corectă pentru că nu mai îndeplinea condițiile de depunere a candidaturii. În primă fază, BEC a validat candidatura lui Șoșoacă, numai că acum ea a fost redepusă cu nerespectarea condițiilor legale. În mod evident nu putea Biroul Electoral Central să ia o decizie care să nu fie conformă cu legea”.