Orban: „Susținerea lui Nicușor Dan ne dă o garanție a susținerii USR-ului din București. El are 99% șanse să câștige” (VIDEO)

Publicat: 01 03. 2020, 21:56

Ludovic Orban a explicat, pentru B1 TV, de ce PNL nu va merge cu propriul candidat în alegerile pentru Primăria Capitalei, ci-l va susține pe independentul Nicușor Dan. Decisivă e susținerea PNL, atât timp cât cei din USR București vor fi corecți și-l vor sprijini pe Dan, a subliniat liderul liberalilor.

„Noi am făcut un sondaj amplu în București. Aș fi preferat să putem avea garanția că vom câștiga cu un canddiat liberal. Avem cinci candidați pe care i-am testat, fiecare are șansa să câștige, dar nu oferă garanția, că e o tendință de divizare a electoratului PSD și nu știi care e evoluția în campanie”, a declarat Ludovic Orban, pentru B1 TV.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Președintele PNL a explicat apoi și de ce crede că Nicușor Dan are „99%, ca să nu dau 100%, șansa de a câștiga”: „PNL e acum e umăr la umăr cu PSD. PNL a crescut absolut spectaculos, față de cele 15,7% cât a avut la europarlamentare. Am ținut cont de faptul că Dan a fost subiectul unei decizii de desemnare la nivel USR București și el a câștigat. Ce a apărut ulterior, că a fost o competiție între ei, astea sunt chestiuni pe care le cunosc mai puțini. El e desemnat de cei din USR. Am apreciat că a zis că el vrea să rămână independent. A avut o atitudine fireasă și corectă”.

„Susținerea lui Nicușor Dan, din perspectiva noastră, ne dă o garanție a susținerii USR-ului din București. Nu știu ce va face Cioloș, el e la Bruxellles, ce va face…

Decisivă e susținerea PNL, atât timp cât cei din USR București vor fi corecți și-l vor sprijini.

Avem clar obiectivul de a elibera Bucureștiul de această domnie a incompetenței, a clientelismului politic ce a făcut praf Bucureștiul, l-a ruinat financiar și a dus la adâncirea tuturor problemelor. Bucureștiul are nevoie de o schimbare totală”, a mai declarat Ludovic Orban, pentru B1 TV.