Ludovic Orban, despre negocierile cu USR: Ce a anunțat liderul PNL despre alegerea primarilor în două tururi și inițiativa ”Fără penali”

Publicat: 21 10. 2019, 13:53

Premierul desemnat Ludovic Orban a declarat, luni, că PNL va susține, în Parlament, introducerea pe ordinea de zi a inițiativei „Fără penali”, precum și proiectul privind alegerea primarilor în două tururi, de care cei de la USR au condiționat acordarea sprijinul la votul pentru învestirea noului guvern.

„După discuțiile pe care le-am avut cu partenerii de la USR am anunțat că vom susține în Biroul Permanent și în plen introducerea pe ordinea de zi a unor proiecte care sunt cu termenul de raport depășit și vom susține la vot. Proiectul de lege cu alegerea primarilor în două tururi este inițiat de PNL. Mai există încă două proiecte, unul inițiat de PMP și unul de USR. În ceea ce privește legea privind recursul compensatoriu PNL a înaintat propunerea legislativă privind abrogarea legii privind recursul compensatoriu. În ceea ce privește inițiativa «Fără penali» aici am luat decizia să susținem introducerea pe ordinea de zi atât a proiectului de revizuire a Constituției, în urma referendumului inițiat de președintele Iohannis în domeniul justiției cât și inițiativa «Fără penali», pentru că proiectul de revizuire a Constituției, în urma referendumului pe care l-am înaintat împreună, PNL și USR, conține modificarea Constituției în conformitate cu inițiativa «Fără penali»”, a declarat Ludovic Orban, potrivit Știripesurse.ro.

În ceea ce privește respingerea la votul din Senat a proiectului de lege privind alegerea primarilor în două tururi, Ludovic Orban a susținut că aici a fost vorba despre ”o greșeală tactică” a liberalilor.

„A fost o greșeală tactică. În mod normal trebuiau lăsate să fie adoptate tacit, așa cum a trecut și legea PMP privind alegerea primarilor în două tururi. Bătălia se dă în Camera Deputaților, cameră decizională. Acolo trebuie asigurate toate voturile posibile pentru a trece acest proiect de lege”, a mai spus liderul PNL.