Ludovic Orban, despre moțiunea de cenzură: UDMR a vrut să mimeze neutralitatea. De doi ani sprijină guvernul și acționează mai degrabă împotriva electoratului maghiar (VIDEO)

Ludovic Orban, despre moțiunea de cenzură: UDMR a vrut să mimeze neutralitatea. De doi ani sprijină guvernul și acționează mai degrabă împotriva electoratului maghiar (VIDEO)

Liderul PNL, Ludovic Orban, a declarat joi, în cadrul emisiunii ”Dosar de politician”, că la votul pe moțiunea de cenzură, parlamentarii UDMR au încercat să mimeze neutralitatea, dar, în realitate, ei au sprijinit Guvernul Dăncilă.

”Moțiunea de cenzură se referă la guvernul în funcție. Dacă o votezi, consideri că Guvernul este rău. Dacă nu o votezi, înseamnă că ești cu Guvernul. UDMR a încercat să fie cumva de centru, ei au vrut să mimeze neutralitatea. La moțiunea de cenzură nu poți fi neutru. Ori votezi moțiunea de cenzură. Dacă nu, înseamnă că ești cu actualul guvern. În mod clar, de doi ani, UDMR care spune că are un protocol de colaborare parlamentară cu PSD, sprijină acest guvern. Şi nu este adevărat că au numai un protocol de colaborare parlamentară, am identificat vreo 40 de poziţii pe care le deţin în structura administraţiei de stat la nivel de secretari şi subsecretari de stat, preşedinţi de agenţii, directori. Au o reprezentare la nivelul puterii executive chiar dacă nu la nivel de minister”, spus Orban.

Președintele PNL a mai precizat că, prin atitudinea lor, cei de la UDMR nu respectă voința electoratului maghiar. Asta pentru că, potrivit sondajelor, Liviu Dragnea are o cotă scăzută de încreder în rândul maghiarilor din România.

„Lucrurile sunt clare, UDMR nu poate să inducă opinia publică în eroare, poziţionarea lor a fost foarte clară. Astăzi au fost pentru ca Guvernul Dăncilă să îşi continue activitatea. Probabil i-a deranjat ceea ce le-am spus public. Parlamentarii trebuie să acţioneze în conformitate cu voinţa celor care i-au votat. Pe baza sondajelor date publicităţii de preşedintele UDMR, cota de încredere a lui Liviu Dragnea este de 4 la sută în rândul electoratului maghiar. Dacă mie o să îmi spună vreun parlamentar UDMR că electoratul care i-a trimis în Parlament le cere să stea alături de Dragnea, eu o să o consider o glumă proastă”, a mai spus Ludovic Orban.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:16 - Sfârșit tragic pentru primul urs polar văzut în Islanda din 2016. Animalul a fost împușcat de poliție
23:14 - Marcel Boloș: Majorările de salarii au avut impact pe buget. Știu că pare destul de ciudat că au crescut încasările la buget, dar în același timp s-a mărit și deficitul / Care este explicația
22:54 - Mii de animale și-au pierdut viața în urma inundațiilor din Galați și Vaslui. Care este bilanțul
22:31 - Câți bani primim de la UE pentru pagubele generate de inundații. Ciucă: „România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la întâlnirea crucială”
22:28 - Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a salvat o femeie de la înec. Ce s-a întâmplat de fapt
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie
21:22 - O țară din Europa a reintrodus serviciul militar obligatoriu. Cât timp vor dura stagiile militare
21:13 - Reacția lui Cristi Danileț, după ce judecătoarele au anulat condamnarea de 13 ani și 8 luni de închisoare a lui Mario Iorgulescu: “Nu am nicio îndoială că …”