Ludovic Orban anunţă un proiect de modificare a tuturor legilor justiţiei, pentru punerea în acord a acestora cu recomandările Comisiei de la Veneţia

Publicat: 19 10. 2018, 23:06

Liderul liberalilor, Ludovic Orban, a anunţat vineri că formaţiunea sa va iniţia un proiect de modificare a tuturor legilor Justiţiei în conformitate cu recomandările Comisiei de la Veneţia.

„Am luat decizia de a iniţia un proiect de lege de modificare a tuturor legilor justiţiei în conformitate cu recomandările Comisiei de la Veneţia. În privinţa Codului penal şi a Codului de procedură penală, deja Curtea Constituţională s-a pronunţat pe Codul de procedură penală, identificând 64 de prevederi neconstituţionale. Toate trebuie transpuse, toate trebuie rediscutate în conformitate cu solicitarea Comisiei de la Veneţia, astfel încât să nu se schimbe politica penală dramatic (…). Şi aici trebuie să ţinem cont de aceste puncte de vedere şi recomandări ale experţilor, ale specialiştilor de la nivelul Comisiei de la Veneţia”, a afirmat, într-o intervenţie telefonică la Digi 24, Ludovic Orban.

„Dacă majoritatea (parlamentară, n.r.) nu se trezeşte şi nu-şi dă seama că nu mai sunt de capul lor şi că nu pot să-şi permită să se comporte ca un vechil pe propria moşie, că trebuie să respecte toate valorile, principiile, reglementările şi standardele de la nivel european, pentru că altfel pun în pericol interesele fundamentale ale României”, a mai afirmat liderul PNL, potrivit Agerpres.