Ludovic Orban, mesaj pentru prefecți: „Măsurile trebuie comunicate și explicate / Primarii trebuie implicați în acest efort de a opri pandemia” (VIDEO)

Ludovic Orban, mesaj pentru prefecți: „Măsurile trebuie comunicate și explicate / Primarii trebuie implicați în acest efort de a opri pandemia” (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / George Călin

Premierul Ludovic Orban le-a reamintit prefecților, la începutul ședinței de joi, faptul că trebuie să comunice măsurile luate de către autorități, dar mai ales să implice atuoritățile locale, precum primarii, în gestionarea pandmeiei.

Avem un set nou de măsuri naționale care se referă la desfășurarea cursurilor online, la suspendarea pe o perioadă de timp a activității în piețele care funcționează în spații închise și restricțțile de circulație pe perioada nopții, dar și măsurile privind telemunca și decalarea programului de la locul de muncă.

Aceste lucruri trebuie comunicate și explicate și trebuie să ne asigurăm că cei care nu le respectă vor fi determinați să le respecte, pentru că toate sunt în interesul public.

Pun accentul pe o solicitare pentru prefecți, să responsabilizeze suplimentar primarii. Primarii sunt proaspăt aleși, au depus jurământul și sunt oameni care se bucură de autoritate așa că trebuie implicați în acest efort al nostru de a opri pandemia. Sunt oameni care trebuie să comunice public măsurile și care trebuie să dispună măsuri atunci când nu sunt respectate regulile de protecție sanitară. Primarul este singurul care poate să suspende o atuorizație de funcționare, atunci când nu sunt respectate regulile de protecție sanitară”, a declarat Ludovic Orban, la începutul ședinței cu prefecții din toată țara, convocați de șeful statului.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`