Ludovic Orban: Lista candidaților PNL pentru europarlamentare va fi finalizată până la 15 februarie, urmând să fie votată în BPN

Ludovic Orban: Lista candidaților PNL pentru europarlamentare va fi finalizată până la 15 februarie, urmând să fie votată în BPN

Ludovic Orban, președintele PNL, a anunțat că formațiunea pe care o conduce și-a propus să finalizeze lista de candidați pentru alegerile europarlamentare până la 15 februarie, cu mențiunea că aceasta va fi votată în Biroul Politic Național al liberalilor, relatează Agerpres.

„Am anunțat, avem ca obiectiv finalizarea listei, 15 februarie. (…) Avem 49 de candidați, există o procedură stabilită, avem candidați puternici, dificultatea selecției este tocmai din cauza faptului că avem candidați puternici. În publicația Politico, de exemplu, (…) s-a spus cine sunt cei mai importanți și cei mai influenți români care vor influența deciziile la nivel european în perioada președinției Consiliului Uniunii Europene, au fost prezentați doar patru europarlamentari acolo. Toți patru europarlamentari – respectiv Siegfried Mureșan, Marian Jean Marinescu, Cristian Bușoi și Adina Vălean – erau din partea PNL, deci noi avem”, a spus Ludovic Orban, duminică, la TVR 1, potrivit sursei citate.

Totodată, liderul liberalilor a spus că, în ceea ce privește numărul celor care vor rămâne și pe lista de candidați de la alegerile din mai, toți „au șanse, urmează să facem analize”.

„Nu pot să mă pronunț asupra listei, personal, pentru că nu vreau să-i nedreptățesc pe colegii mei care candidează. (…) Am făcut și analize, fiecare candidat a făcut un proiect privitor la ce-și propune să facă la nivelul Parlamentului European, evident în domeniile de specializare pe care le are și unde are într-adevăr competența și capacitatea de a contribui cu idei și cu soluții bune la deciziile la nivel european. De asemenea, fiecare are un background, o experiență politică, administrativă, experiență în relații internaționale. Toate lucrurile acestea se cuantifică și va rezulta o formă de listă care, până la urmă, va fi votată democratic în cadrul BPN al partidului”, a adăugat președintele PNL, potrivit aceleiași surse.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:16 - Sfârșit tragic pentru primul urs polar văzut în Islanda din 2016. Animalul a fost împușcat de poliție
22:54 - Mii de animale și-au pierdut viața în urma inundațiilor din Galați și Vaslui. Care este bilanțul
22:31 - Câți bani primim de la UE pentru pagubele generate de inundații. Ciucă: „România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la întâlnirea crucială”
22:28 - Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a salvat o femeie de la înec. Ce s-a întâmplat de fapt
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie
21:22 - O țară din Europa a reintrodus serviciul militar obligatoriu. Cât timp vor dura stagiile militare
21:13 - Reacția lui Cristi Danileț, după ce judecătoarele au anulat condamnarea de 13 ani și 8 luni de închisoare a lui Mario Iorgulescu: “Nu am nicio îndoială că …”
20:57 - O fetiță de 11 ani din Neamț a fost bătută crunt de o vecină. Poliția nu a fost sesizată. Explicațiile părinților