Ludovic Orban: La parlamentare candidează toţi miniştrii, cu două excepţii (VIDEO)

Publicat: 19 10. 2020, 00:08
Foto: gov.ro

Premierul Ludovic Orban, președintele PNL, a declarat că la alegerile parlamentare vor candida toți miniștrii, cu două excepții: Marcel Boloș, cel care deține portofoliul Fondurilor Europene, și Bogdan Aurescu, ministrul de Externe. Pe listele candidaților PNL pentru Camera Deputaților și Senat figurează și mai mulți secretari de stat. Listele au fost validate, duminică după-amiază, în cadrul unei ședințe a Biroului Politic Naţional (BPN) al partidului.

Ludovic Orban, despre miniștrii care vor candida la alegerile parlamentare pe listele PNL

Președintele PNL a anunțat că la scrutinul legislativ vor candida toți miniștrii, cu două excepții.

„Dintre miniştri, candidează toţi miniştrii, cu două excepţii: domnul Marcel Boloş, dumnealui este liberal, dar este preot misionar şi nu poate ocupa funcţia de deputat, pentru că preferă să slujească, şi domnul Aurescu, care este diplomat de carieră, unde nici nu am discutat. În rest, toţi miniştrii sunt candidaţi”, a anunțat Ludovic Orban, după ședința Biroului Politic Naţional.

Ludovic Orban: La parlamentare candidează toţi miniştrii, cu două excepţii

Orban a mai afirmat că obiectul PNL e câștigarea alegerilor parlamentare, dar va fi stabilit un procent de atins atât la nivel național, cât și pentru fiecare filială județeană în parte.

Acesta a mai precizat că BPN a validat „aproape în unanimitate” listele de candidaţi propuse de filialele judeţene ale PNL.

„Avem foarte multe fețe noi, figur proaspete, care reflectă dorința de înnoire a partidului. Foarte mulți au făcut un pas în lateral sau în spate, nu neapărut obligați. Într-adevăr, au fost șefi de fiiale care au obținut sub 27% și care au trebuit să-și dea demisia și nu au mai avut loc în procesul de reconstrucție”, a declarat președintele PNL, pentru B1 TV.

Unde candidează miniștrii PNL:

  • Ludovic Orban, premier – locul 1 la Camera Deputaților, din partea PNL București
  • Raluca Turcan, vicepremier – locul 1 pe lista PNL Sibiu, pentru Camera Deputaţilor
  • Nicolae Ciucă, ministrul Apărării – locul 1 la Senat, din partea organizației de la Dolj
  • Ionuț Stroe, ministrul Tineretului și Sportului – pe lista PNL Dolj, pentru Camera Deputaților
  • Virgil Popescu, ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri – locul 1 pe lista PNL Mehedinți, la Camera Deputaţilor
  • Violeta Alexandru, ministrul Muncii – locul 2 la Camera Deputaților, din partea PNL București
  • Florin Cîţu, ministrul Finanțelor Publice – locul 1 pe lista PNL București, pentru Senat
  • Monica Anisie, ministrul Educației – locul 3 pe lista PNL București, pentru Senat
  • Ion Ștefan, ministrul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei – locul 1 pe lista PNL Vrancea, pentru Camera Deputaţilor

Mara Mareș, liderul organizației de tineret a PNL, candidează tot în București, la fel ca Antonel Tănase, secretarul general al Guvernului. Ionel Dancă, șeful cancelariei premierului, ocupă locul 2 pe lista PNL Vrancea.