Ludovic Orban, la finalul ședinței liberalilor: Spijinim bugetul în forma adoptată de Guvern (VIDEO)

Publicat: 01 03. 2021, 11:18
Foto: Inquam Photos / George Călin

Președintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, luni, la finalul ședinței în care liberalii au pus la punct strategia cu care vor merge în plenul reunit, acolo unde vor avea loc dezbaterile pe buget, că aceștia vor susține proiectul în forma în care a fost adoptată de Guvern.

Ludovic Orban:Vom susține poiectul de buget în forma adoptată de Guvern

”Vom susține poiectul în forma adoptată de Guvern și care a ieșit din dezbaterile comisiilor de specialitate. E un buget care se bazează pe câteva obiective. Obiectivul de a pune bazele relansării economice, crește semnificativ investițiile, asigură sume importante angajatorilor și angajaților, de la șomajul tehnic, schema de ajutor de stat pentru HoReCa, programul IMM invest. (…)Guvernul, de asemenea, urmărește o creștere a absorbției fondurilor europene, ca o bază a susținerii proiectelor de investiții și a dezvoltării. Este un buget care alocă resurse importante pe domenii cum ar fi educația, sănătatea publică, un buget care să susțină efortul de luptă contra pandemiei și efortul echipei care conduce procesul de vaccinare”, a spus Ludovic Orban.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Orban:Noi am solicitat mobilizarea tuturor parlamentarilor din coaliție

”Propunerea mea este ca dezbaterile să se facă în plen doar fizic, pentru că nu avem poisbilitatea tehnică de a organiza altfel plenul. (…) Avem două cazuri de persoane care, din motive medicale, este posibil să nu poată să fie prezente”, a mai spus Orban cu privire la dezbaterile de luni, la care va fi prezent și premierul Florin Cîțu.

Întrebat ce șanse dă amendamentelor PSD să treacă la dezbaterile din plen după ce au fost respinse în bloc în comisii, Orban a răspuns: „Noi am solicitat mobilizarea tuturor parlamentarilor din cele trei formațiuni politice ale coaliției și din grupul parlamentar al minorităților naționale din Camera Deputaților. Contăm pe o prezență masivă. Le-am transmis și miniștrilor care sunt parlamentari să fie prezenți la dezbateri. Sunt convins că având o mobilizare exemplară, vom reuși să adoptăm bugetul în termenul propus”.