Ludovic Orban: La acest număr de cazuri noi de Covid-19, nu se pune problema să amânăm alegerile locale

Ludovic Orban: La acest număr de cazuri noi de Covid-19, nu se pune problema să amânăm alegerile locale
Foto: Inquam Photos / George Calin

Este prematur să vorbim despre o posibilă amânare a alegerilor locale din 27 septembrie a declarat, joi, Ludovic Orban, în contextul celei mai mari raportări de noi cazuri de Covid-19 de la începutul pandemiei și până acum.

Ludovic Orban: Nu se pune problema unei amânări a alegerilor locale

Premierul Ludovic Orban este de părere că la numărul de cazuri noi de COVID care există în prezent, nu se pune problema unei amânări a alegerilor.

„E prematur să discutăm despre o posibilă amânare a alegerilor. Vom face o evaluare epidemiologică a fiecărei activităţi în campania electorală. Se paote face campanie în spaţii deschise, pe media, online. Se pot organiza secţiile de votare şi procesul de votare, astfel încât să nu existe riscurile răspândirii virusului.Deocamdată, la acest număr de cazuri noi, nu se pune problema să amânăm alegerile locale”, a afirmat Ludovic Orban joi la Constanţa, potrivit News.ro.

România, nou record negativ de cazuri de infectare cu SARS-CoV-2

Declarațiile premierului vin în contextul în care România a mai bifat astăzi un record negativ în privința noilor cazuri de Covid-19.

Mai exact, bilanțul epidemiei de coronavirus în România a ajuns, joi, la 41.275 de infectări și 2.126 decese. Asta după ce încă 1.112 de persoane au fost depistate pozitiv în ultimele 24 de ore, iar 25 pacienți COVID-19 au murit.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 393 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

La Terapie Intensivă se află în acest moment 285 oameni infectați cu SARS-CoV-2. În carantină la domiciliu sunt 1.334 de oameni, în izolare la domiciliu 250, iar în izolare instituționalizată 816.

Un număr de 24.862 de pacienți au fost declarați vindecați și 2.787 de pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare.

De la izbucnirea crizei, la nivel național au fost prelucrate 1.030.692 de teste.

În Diaspora, 5.262 români au fost contaminați, iar 122 dintre ei au decedat.

Alegeri locale 2020. Când începe campania electorală pentru alegerea primarilor

Autoritatea Electroală Permanentă a făcut mai multe precizări cu privire la termenul limită pentrudepunerea candidaturilorși perioada de campanie electorală.

Potrivit regulamentului, din data de 20 iulie a început campania destrângere de semnături. Ulterior, până la data de 18 august 2020, se pot depune candidaturile, birourile electorale de circumscripţie urmând să constate rămânerea definitivă a acestora la data de 24 august 2020.

Campania electorală începe din data de 28 august 2020, aceasta urmând a se încheia în ziua de sâmbătă care precedă data alegerilor, respectiv în data de 26 septembrie 2020, ora 7.00.

De asemenea, AEP mai precizează că numărul total alcetăţenilor cu drept de votînscrişi în Registrul electoral la data de 30 iunie este de aproape 19 milioane, cu 1.046 mai puţini faţă de ultima informare din luna mai.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`