Ludovic Orban l-a felicitat pe Joe Biden, noul președinte al Americii: „Guvernul pe care îl conduc e pregătit să lucreze îndeaproape cu noua Administrație SUA”

Ludovic Orban l-a felicitat pe Joe Biden, noul președinte al Americii: „Guvernul pe care îl conduc e pregătit să lucreze îndeaproape cu noua Administrație SUA”
Foto: gov.ro

Premierul României, Ludovic Orban, i-a felicitat duminică pe noul președinte ales al Statelor Unite ale Americii, Joe Biden, și pe vicepreședintele ales, KamalaHarris.

Noul președinte al SUA, felicitat de premierul României

„Guvernul pe care îl conduc este pregătit să lucreze îndeaproape cu noua Administrație americană, în vederea consolidării Parteneriatului Strategic bilateral, precum și pentru realizarea deplinului potențial al relației transatlantice”, a transmis Ludovic Orban, reamintind căRomânia rămâne un aliat dedicat al SUA, care va urmări atingerea obiectivelor comune în toate domeniile, cu accent deosebit pe dimensiunea de securitate și pe ceaeconomică.

„Este nevoie, cu atât mai mult în aceste vremuri dificile, să continuăm să ne mobilizăm împreună energiile și creativitatea, pentru a ne asigura prosperitatea și securitatea, pentru a ne proteja cetățenii și pentru a asigura succesul generației viitoare”, a concluzionat premierul.

„Pentru România, aceste alegeri, sincer, sunt cu o miză mai degrabă simbolică. Interesul american pentru țara noastră rămâne – sigur că există nuanțe în administrații, dar nu nuanțe profunde. Da, Trump va fi mai focusat pe China dacă va câștiga al doilea mandat și Biden se va uita mai cu atenție și la Rusia, dar dincolo de acest lucru să ne uităm la realitate – și realitatea, inclusiv sub republicani, a fost că Pentagonul și administrația americană, dar și transpartinic, deci bipartizan în America, Statele Unite au susținut relația cu România, cu Polonia și, în general, cu regiunea, și ne-am consolidat securitatea în ultimele luni și în ultimii ani”, a comentat situația, în direct pe B1 TV, Radu Magdin.

Joe Biden, primul discurs în calitate de președinte-ales al SUA

După ce a fost vicepreședinte al Statelor Unite timp de două mandate și senator din 1973 până în 2009, democratul Joe Biden a devenit al 46-lea preşedinte al SUA, fiind dealtfel și cel mai bătrân lider al Americii, în vârstă de 78 de ani. De asemenea, prin rezultatul votului popular, unde a obținut peste 4 milioane de voturi avans față de oponentul său, Donald Trump, Joe Biden a devenit și președintele votat de cei mai mulți cetățeni din istoria SUA.

După ce toate televiziunile importante americane au început să-l dea drept câștigător al alegerilor prezidențiale, democratulJoe Bidena postat pe Twitter un mesaj în carea transmiscă va fi un președinte pentru toți americanii.

„America, sunt onorat că m-aţi ales ca să conduc ţara noastră mare. Ne aşteaptă o muncă grea, dar vă promit asta: Voi fi un preşedinte pentru toţi americanii – indiferent dacă m-aţi votat sau nu. Voi menţine încrederea pe care mi-aţi arătat-o”,a scris Biden, pe Twitter.

„E un moment de renaștere a speranțelor noastre într-o zi mai bună. Sunt onorat de încrederea pe care mi-ați acordat-o. Eu nu voi diviza, ci voi uni. Eu nu voi vedea state albastre sau roșii, ci Statele Unite ale Americii!

Cred că America e despre oameni, iar Administrația mea despre oameni va fi. Vom reconstrui clasa de mijloc, vom reconstrui imaginea Americii. Trebuie să încetăm să ne tratăm adversarii ca pe dușmani. Ei nu sunt dușmanii noștri, ei sunt americani.

A sosit vremea vindecării. Americanii ne-au votat pentru a susținere forțele decenței, corectitudinii, științei și speranței în marile bătălii ale vremurilor noastre: lupta împotriva epidemiei, lupta pentru prosperitate, pentru sănătate, pentru eliminarea rasismului, pentru a apăra democrația, democrația, lupta împotirva schimbărilor climatice și lupta pentru a le da șanse egale tuturor. Asta vor americanii, fiecare să pornească cu șanse egale”, a mai precizat președintele-ales al SUA.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Artefacte de 3.000 de ani au fost descoperite în Bistrița-Năsăud. Au fost găsite într-unul dintre cele mai importante situri arheologice din țară
23:51 - Primarul din Sfântu Gheorghe, supărat că elevii deja au distrus mobilierul nou pus în școli: „Vor trebui să plătească părinții”
23:16 - Sfârșit tragic pentru primul urs polar văzut în Islanda din 2016. Animalul a fost împușcat de poliție
23:14 - Marcel Boloș: Majorările de salarii au avut impact pe buget. Știu că pare destul de ciudat că au crescut încasările la buget, dar în același timp s-a mărit și deficitul / Care este explicația
22:54 - Mii de animale și-au pierdut viața în urma inundațiilor din Galați și Vaslui. Care este bilanțul
22:31 - Câți bani primim de la UE pentru pagubele generate de inundații. Ciucă: „România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la întâlnirea crucială”
22:28 - Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a salvat o femeie de la înec. Ce s-a întâmplat de fapt
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie