Ludovic Orban, întrebat dacă regretă că l-a propus de Florin Cîțu la funcția de premier: Nu m-aș fi așteptat să fie contracandidatul meu, dar nu regret (VIDEO)

Ludovic Orban, întrebat dacă regretă că l-a propus de Florin Cîțu la funcția de premier: Nu m-aș fi așteptat să fie contracandidatul meu, dar nu regret (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / George Călin

Prezent în platoul B1 TV, la Bună România, Ludovic Orban a fost întrebat dacă regretă că l-a propus pe Florin Cîțu pentru funcția de premier, la discuția cu președintele României și la negocierile cu restul partidelor din coaliția de guvernare.

Nu, este prematur să spun așa ceva! În analiza unei propuneri trebuie să te gândești la modul în care își exercită funcția pentru care l-ai propus.

Sigur că întotdeauna este loc de mai bine, sigur că din punct de vedere politic nu m-aș fi așteptat ca Florin Cîțu să fie contracandidatul meu, dar nu regret.

În general, doar atunci când este de domeniul evidenței, am obiceiul să regret o decizie politică pe care am luat-o într-un moment sau altul. Florin Cîțu a fost prima propunere, după cinci zile de blocaj în negocieri. Am venit cu două propuneri de premier și la negocieri, cei care au decis, premierul între mine și Florin Cîțu au fost cei de la USR”, a declarat Ludovic Orban, pentru B1 TV.

Orban: viața într-o coaliție nu este simplă

Ludovic Orban a precizat că viața într-o coaliție nu este una tocmai simplă,  dar cele mai importante aspecte sunt dialogul și căutarea punctului comun al deciziilor, ca acestea să poată fi susținute de toți membrii coaliției.

„Am experiența conviețuirii în coaliție și în general, sunt un om de cuvânt. Un om care în momentul în care a dat mâna cu cineva este loial angajamentului pe care și l-a luat.

Viața într-o coaliție nu este o viață simplă, armonizarea punctelor de vedere este o activitate de zi cu zi, cu atât mai mult cu cât, să fim cinstiți, coaliția nu este o coaliție foarte omogenă din punct de vedere programatic, al felului de a fi (…) Totuși, este foarte important să se găsească o cale de dialog, să se caute acele puncte comune ale deciziilor, ca ele să poată fi susținute de toți membrii coaliției de guvernare”, a mai adăugat liderul PNL, la Bună România.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
21:22 - O țară din Europa a reintrodus serviciul militar obligatoriu. Cât timp vor dura stagiile militare
21:13 - Reacția lui Cristi Danileț, după ce judecătoarele au anulat condamnarea de 13 ani și 8 luni de închisoare a lui Mario Iorgulescu: “Nu am nicio îndoială că …”
20:57 - O fetiță de 11 ani din Neamț a fost bătută crunt de o vecină. Poliția nu a fost sesizată. Explicațiile părinților
20:48 - Un român pe jumătate chinez a dat lovitura cu o afacere în Toronto: „The Mămăliga Kitchen. Da, a fost un mare succes”
20:48 - Calcul: Câți bani a primit în plus un pensionar, care are o vechime de 26 de ani pe cartea de muncă. Lista completă cu majorările de care au beneficiat seniorii
20:26 - Daniel Dăianu (Consiliul Fiscal): Noua ţintă de deficit a Guvernului, de 6,9%, e cu mult mai mare decât cea asumată inițial. Dacă nu ar fi existat amnistia, acel 6,9% din PIB, ar fi însemnat 7,3 – 7,4%
20:26 - Cum pot vota cetățenii români, prin corespondență, la alegerile prezidențiale și parlamentare. Acesta este termenul-limită pentru înregistrare
20:16 - Comisia Europeană va da undă verde la vânat lupi în România și alte state din UE. Cum poate acest lucru să afecteze românii
19:59 - Cum arată Raiul, în realitate. Un renumit neurochirurg a explicat totul: “Aceasta a fost dovada incontestabilă”
19:57 - Surpriză la parlamentare: Liderul liberal Ilie Bolojan va candida la Senat. Nelu Tătaru: „Dacă și doamna Lasconi l-a propus premier, noi cu atât mai mult!” (VIDEO)