Ludovic Orban: Indiferent de rezultatul alegerilor din SUA, noi ne menținem angajamentele și vom continua să milităm pentru dezvoltarea parteneriatului strategic / Toate investițiile sunt importante, inclusiv cele americane (VIDEO)

Ludovic Orban: Indiferent de rezultatul alegerilor din SUA, noi ne menținem angajamentele și vom continua să milităm pentru dezvoltarea parteneriatului strategic / Toate investițiile sunt importante, inclusiv cele americane (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / George Călin

Prim-ministrul Ludovic Orban a subliniat, luni, că între România și SUA „există un parteneriat strategic care capătă din ce în ce mai multă consistență, atât în plan militar, cât și economic”.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Ce înseamnă alegerile prezidențiale din România. Ce arăspuns premierul Ludovic Orban

Întrebată ce înseamnă alegerile prezidențiale din SUA pentru România, prim-ministrul Ludovic Orban a răspuns: „Sunt importante. Între România și Statele Unite ale Americii există un parteneriat strategic care capătă din ce în ce mai multă consistență, atât în plan militar, cât și în plan economic. Sigur că cetățenii Statelor Unite ale Americii vor decide cine este președinte prin intermediul electorilor. Pentru România, indiferent de rezultatul alegerilor, noi ne menținem aceste angajamente pe care le avem și noi vom continua să milităm pentru dezvoltarea parteneriatului strategic și pentru din ce în ce mai multă consistență în colaborarea în plan economic, în plan militar și în toate celelalte domenii comune”.

Întrebat cât de importante au fost investițiile americane pentru dezvoltarea economiei românești, premierul a explicat: „Toate investițiile sunt importante, inclusiv investițiile americane. Noi avem ca obiectiv fundamental – și, de altfel, așa ne-am și comportat și se vede din reacția investitorilor – ca România să fie o destinație a investițiilor care să fie considerată o destinație sigură, să atragem cât mai multe investiții, care să aducă transfer tehnologic, know how, să creeze locuri de muncă, să aducă, cu adevărat, o dinamică de dezvoltare. În mod clar, printre partenerii cu care avem relații foarte bune și care sunt prezenți cu investiții importante din România, sunt investitorii din Statele Unite ale Americii”.

Tot luni, prim-ministrul Ludovic Orban a avut o întrevedere cu Adrian Zuckerman, ambasadorul SUA în România. La întâlnire a participat și Nicușor Dan, primarul general al Capitalei.

„Pe toate temele abordate, în discuție am arătat foarte clar decizia fermă a guvernului pe care-l conduc, de a sprijini toate proiectele importante pentru București, de a sprijini toate propunerile municipalității pentru a îmbunătăți mediul de afaceri, pentru crearea unui climat investițional, care să permită atragerea celor mai importante companii. De asemena, vrem să adoptăm reglementări care să permită transferul rapid al oricăreisoluții de guvernare locale inteligente, care poate fi implementată pentru a crește calitatea serviciilor în București, pentru a crește calitatea locuirii, pentru a putea permite îmbunătățirea traficului și a transportului nu numai în municipiu, ci și în arealul metropolitan”, a declarat premierul Ludovic Orban, după întâlnirea cu Adrian Zuckerman.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`