Ludovic Orban: „În nicio ţară din lumea asta nu se dau legi pentru construcţia de autostrăzi. Noi am dat legi, că au fost parlamentari care au vrut să-şi facă campanie electorală” (VIDEO)

Publicat: 26 06. 2021, 18:28

Ludovic Orban, președintele PNL, a declarat, sâmbătă, că România e singura ţară unde s-au dat legi privind construcţia de autostrăzi și asta doar pentru că unii parlamentari au vrut să se promoveze în rândul electoratului.

Ludovic Orban, despre construcția de autostrăzi

„În nicio ţară din lumea asta nu se dau legi pentru construcţia de autostrăzi. Noi am dat legi, că au fost parlamentari care au vrut să-şi facă campanie electorală şi au iniţiat proiectele de legi.

Restul aleșilor erau puşi în situaţia că dacă nu votează, vor fi acuzaţi că nu vor să se finalizeze proiectul. Noi am ajuns să votăm legi pentru construcţia de autostrăzi.

S-a votat lege pentru Autostrada Unirii, pentru Autostrada Bacău-Braşov”, a declarat Ludovic Orban aflat, sâmbătă, la Iași.

Ludovic Orban: „În nicio ţară din lumea asta nu se dau legi pentru construcţia de autostrăzi. Noi am dat legi, că au fost parlamentari care au vrut să-şi facă campanie electorală”

Despre autostrada A8, liderul liberalilor a spus că s-au semnat contractele şi s-au început lucrările.

„Suntem aproape gata cu studiul de fezabilitate pe tronsonul Târgu Mureş – Târgu Neamţ. De asemenea, vedem dacă putem finanţa prin PNRR cele două capete, legătura dintre A7 şi A8, şi Târgu Mureş şi Miercurea Nirajului”, a continuat Orban.

Acesta a mai spus că proiectele finanțate prin PNRR trebuie finalizate până în 31 decembrie 2026: „Există riscul că dacă introducem spre finanţare un proiect pe care nu putem să-l ducem la termen până pe 31 decembrie 2026, să pierdem banii”.

„Mă bucur că în timpul guvernului meu s-au inaugurat primii 17 kilometri de autostradă din Moldova, autostrada de centură a Bacăului care este parte din A7”, a continuat Orban.

Potrivit acestuia, prin PNRR vor fi finanţate cel puţin patru proiecte din A7.