Ludovic Orban îl înțeapă pe Klaus Iohannis: Un preşedinte nu poate avea consilier personal

Publicat: 13 01. 2015, 10:25

Când are ocazia, Ludovic Orban nu ratează nicio şansă de a se răzbuna pe preşedintele Klaus Iohannis. Cum liberalul nu l-a iertat nici acum pentru faptul că nu l-a susţinut pe el, ci pe Alina Gorghiu la preşedinţia PNL, Orban a trecut la declaraţii înţepătoare. A negat informaţia că Mihai Răzvan Ungureanu este consilierul personal al lui Klaus Iohannis.

Deşi în campania prezidenţială, Ludovic Orban a făcut pe măscăriciul pentru a-l susţine pe candidatul ACL, Klaus Iohannis, acesta din urmă i-a tras preșul de sub picioare şi a sprijinit-o la şefia PNL pe contracandidata sa, Alina Gorghiu. Aşa că invitat în cadrul unei emisiuni TV, Orban s-a răzbunat şi a pus sub semnul întrebării numirea unuia dintre cei mai recenţi consilieri ai preşedintelui.

„Între domnul Klaus Iohannis şi Mihai Răzvan Ungureanu nu există niciun fel de relaţie contractuală. Nu poate exista. Şi nu l-am auzit pe domnul Klaus Iohannis să declare că are ca şi consilier pe cineva în persoana lui Mihai Răzvan Ungureanu (…) După ştiinţa mea un preşedinte nu poate avea consilier personal. Nu a fost prezentat aşa de domnul Klaus Iohannis”, a afirmat Orban la Antena 3, potrivit stiripesurse.ro.

Prim-vicepreședintele PNL este însă contrazis de purtătorul de cuvânt al Administrației Prezidențiale, Tatiana Niculescu Bran, care la sfărşitul lunii decembrie anunţa că Iohannis l-a numit pe Mihai Răzvan Ungureanu consilier personal, funcție onorifică neretribuită.