Ludovic Orban: Guvernul va adopta OUG necesară pentru prelungirea măsurilor de susținere a mediului de afaceri (VIDEO)

Publicat: 22 02. 2021, 14:26
Foto: gov.ro

Ludovic Orban a anunțat că Guvernul urmează să adoptea o Ordonanță de Urgență pentru prelungirea măsurilor de ajutor acordate pentru susținerea mediului de afaceri. Șeful Camerei Deputaților a precizat că decizia vine în urma hotărârii Comisiei Europene de a prelungi cadrul temporar, până la data de 31 decembrie 2021, decizie care permite prelungirea acestor măsuri și în România.

„Am avut o discuție cu premierul, care m-a informat că există, în momentul de față, toate avizele și că Guvernul va adopta OUG, necesară pentru prelungirea măsurilor de susținere a mediului de afaceri. E vorba de IMM Invest, IMM Factor, care, în urma deciziei Comisiei Europene de a prelungi cadrul temporar, până la data de 31 decembrie 2021 și noi avem posibilitatea de a prelungi toate aceste măsuri de susținere a mediului de afaceri, în special a întreprinderilor mici și mijlocii”, a anunțat Ludovic Orban, în cursul zilei de luni.

Este vorba despre schemele de ajutor de stat pentru întreprinderi mici și mijlocii, precumO.U.G. 42/2020 – Pentru modificarea și completarea O.U.G. nr. 110/2017 privind Programul de susținere a întreprinderilor mici și mijlocii – IMM INVEST ROMANIA, precum și pentru aprobarea Schemei deajutor de statpentru susținerea activității IMM-urilor în contextul crizei economice generate de pandemia COVID-1;O.U.G. nr. 146/2020 – Privind aprobarea Programului IMM FACTOR – Produs de garantare a creditului comercial şi a Schemei deajutor de statasociate acestuia.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.