Ludovic Orban: Ghinea a încercat să susțină PNRR la Bruxelles. Urmează să dezbatem la nivelul coaliției îmbunătățirea acestui plan (VIDEO)

Ludovic Orban: Ghinea a încercat să susțină PNRR la Bruxelles. Urmează să dezbatem la nivelul coaliției îmbunătățirea acestui plan (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / George Călin

Președintele PNL, Ludovic Orban susține că urmează să fie dezbătută la nivelul coaliției îmbunătățirea Planului de Redresare și Reziliență.

„Noi nu putem ști exact care au fost toate discuțiile de acolo și modul în care domnul ministru Ghinea a încercat să susțină PNRR. Sigur că probabil a fost confruntat cu anumite situații în care era nevoie de o abordare tehnică mai bună. Pe de altă parte, negocierile sunt în curs. Vom vedea în ce măsură putem asigura suportul tehnic.

În ceea ce privește PNRR sigur că avem primele observații de la EU. În funcție de asta vom discuta chiar azi cu domnul președinte Klaus Iohannis. Evident, o să trebuiască să-l adaptăm și îmbunătățim ca să fie aprobat cât mai repede posibil. Nu împărtășesc modul în care a fost anunțat în spațiul public. Sunt câteva lucruri pe care Comisia crede că trebuie pregătite minuțios. Urmează să dezbatem la nivelul coaliției îmbunătățirea acestui plan.

Discuția a fost de fiecare subiect în parte, că trebuie asigurat suport tehnic pe linie. Când ai nevoie de anumite puncte de vedere trebuie pusă expertiza ministerelor pe linie.

Procesul de negociere se derulează în toate țările, propune un dialog amplu, iar obiectivul nostru e să-l aducem cât mai repede în canoanele stabilite în regulament”, a spus Ludovic Orban.

Potrivit Administrației Prezidențiale, ședința de lucrupe tema Planului Național de Redresare și Reziliență va avea loc la palatul Cotroceni, la ora 16.00. La discuțiile cu șeful statului au fost convocați premierul Florin Cîțu, președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban, viceprim-ministrul Dan Barna, viceprim-ministrul Hunor Kelemen și ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Cristian Ghinea.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)