Ludovic Orban: Forțele parlamentare care sunt împotriva Guvernului au clar majoritate / Această criză a fost provocată de decizii care nu mi-au aparținut (VIDEO)

Ludovic Orban: Forțele parlamentare care sunt împotriva Guvernului au clar majoritate / Această criză a fost provocată de decizii care nu mi-au aparținut (VIDEO)

Ludovic Orban, președintele PNL, a declarat că, în mod evident, forțele parlamentare care sunt împotriva Guvernului Cîțu au majoritate acum. Acesta a precizat că reuniune Birourilor permanente este programată pentru luni, la ora 12.00, și că speră „să avem cvorum să putem să derulăm procedurile cu privire la calendarul moţiunii de cenzură”.

Guvernul Cîțu nu mai are majoritatea în Parlament, spune Orban

„Din păcate, am ajuns într-o situație în care Guvernul e amenințat cu moțiuni de cenzură, iar forțele parlamentare care sunt împotriva Guvernului au clar majoritate. (…) Indiferent de deznodământ cred că trebuie să ne reașezăm la masa dialogului”, a declarat, duminică, Ludovic Orban.

„Întrunirea Birourilor Permanente a fost stabilită pentru luni la ora 12:00. Două convocări succesive făcute în conformitate cu prevederile Constituţie și regulamentului Şedinţelor Comune nu au întrunit cvorum necesar., Sper că luni să avem cvorum să putem să derulăm procedurile cu privire la calendarul moţiunii de cenzură. Această criză politică și guvernamentală a fost provocată de decizii care nu mi-au aparținut”, a mai afirmat președintele PNL.

În paralel, Marcel Ciolacu, președintele PSD, a declarat că parlamentarii social-democrați vor vota moțiunea USR AUR „dacă moțiunea ajunge în plen” și a dat asigurări că PSD-iștii vor participa la ședința Birourilor permanente reunite de luni. Dacă moțiunea USR PLUS – AUR nu ajunge în plen, „suntem dispuși să vorbim cu USR și AUR pentru o moțiune”, a mai spus Ciolacu.

Precizările vin în contextul în care Birourile permanente s-au mai reunit de două ori, vineri seară și sâmbătă, dar nu s-a întrunit cvorumul pentru stabilirea calendarului moțiunii. Au lipsit liderii PSD și PNL, fapt ce i-a determinat pe cei de la USR PLUS să susțină că „se pare că USL revine în forță”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
21:22 - O țară din Europa a reintrodus serviciul militar obligatoriu. Cât timp vor dura stagiile militare
21:13 - Reacția lui Cristi Danileț, după ce judecătoarele au anulat condamnarea de 13 ani și 8 luni de închisoare a lui Mario Iorgulescu: “Nu am nicio îndoială că …”
20:57 - O fetiță de 11 ani din Neamț a fost bătută crunt de o vecină. Poliția nu a fost sesizată. Explicațiile părinților
20:48 - Un român pe jumătate chinez a dat lovitura cu o afacere în Toronto: „The Mămăliga Kitchen. Da, a fost un mare succes”
20:48 - Calcul: Câți bani a primit în plus un pensionar, care are o vechime de 26 de ani pe cartea de muncă. Lista completă cu majorările de care au beneficiat seniorii
20:26 - Daniel Dăianu (Consiliul Fiscal): Noua ţintă de deficit a Guvernului, de 6,9%, e cu mult mai mare decât cea asumată inițial. Dacă nu ar fi existat amnistia, acel 6,9% din PIB, ar fi însemnat 7,3 – 7,4%
20:26 - Cum pot vota cetățenii români, prin corespondență, la alegerile prezidențiale și parlamentare. Acesta este termenul-limită pentru înregistrare
20:16 - Comisia Europeană va da undă verde la vânat lupi în România și alte state din UE. Cum poate acest lucru să afecteze românii
19:59 - Cum arată Raiul, în realitate. Un renumit neurochirurg a explicat totul: “Aceasta a fost dovada incontestabilă”
19:57 - Surpriză la parlamentare: Liderul liberal Ilie Bolojan va candida la Senat. Nelu Tătaru: „Dacă și doamna Lasconi l-a propus premier, noi cu atât mai mult!” (VIDEO)