Ludovic Orban: În materie de absorbție a fondurilor europene, România e la genunchiul broaștei. E și prostie, e și incompetență, e și rea-intenție… (VIDEO)

Publicat: 10 10. 2018, 22:41

În ceea ce privește absorbția fondurilor europene, România se află la genunchiul broaștei, susține președintele PNL, Ludovic Orban, pentru B1 TV. Iar cauzele sunt mai multe: prostie, incompetență, rea-intenție și degradarea capacității administrative a țării.

Orban a reproșat guvernanților și că se laudă cu parteneriatele public-private, când ar putea să obțină bani europeni, dar nu obțin bani europeni pentru că nu sunt în stare să facă proiectele.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

”Degradarea capacității administrative a României a condus la niște rezultate dezastruoase. În materie de absorbție a fondurilor europene suntem la genunchiul broaștei. Suntem în al cincilea an și pe programul operațional Investiții Medii, pe zona de infrastructură de transport, n-am început niciun proiect nou. E și prostie, e și incompetență, e cred și rea-intenție.

Uitați-vă la meciul care există între Corina Crețu și Guvernul României, în condițiile în care Corina Crețu e comisar european pus de PSD, nu de noi. Crețu le spune că pot finanța autostrada Iași – Târgu Mureș, iar Guvernul, în loc să folosească banii europeni pe care n-are capacitatea să-i folosească, zice că face pe PPP (parteneriat public – privat). E de noaptea minții!

Ei să spună că dacă ai contract pe parteneriat public – privat faci taxă pe autostradă, că din ce-și recuperează constructorul finanțarea?
Tronsonul de autostradă Sibiu – Pitești. Bat pasul pe loc încă din perioada Guvernului Ponta. Nu-s în stare să demareze acest proiect de investiții, care e vital, asigură legătura între portul Constanța și Europa. S-au întors la studiul de fezabilitate și la indicatorii tehnico-economici făcuți în mandatul meu de ministru al Transporturilor, adică acum 10 ani”
, a declarat Ludovic Orban pentru B1 TV.