Ludovic Orban: Facem o evaluare a activității fiecărui prefect (VIDEO)

Ludovic Orban: Facem o evaluare a activității fiecărui prefect (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / George Călin

Prim-ministrul Ludovic Orban a vorbit, luni, despre situația din Capitală, în contextul în care Bucureștiul a depășit duminică pragul de 3 în ceea ce privește rata de infectare cu noul coronavirus, iar Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență se reunește la ora 15 pentru a stabili restricțiile pe următoarele 14 zile.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Guvernul evaluează activitatea fiecărui prefect. Ce a declarat Ludovic Orban

„Ce este important, ca acest Comitet pentru Situații de Urgență să dispună toate măsurile și planul de implementare a măsurilor care sunt stabilite în lege și în Hotărârea de Guvern privind prelungirea stării de alertă”, a declarat premierul.

Mesajul prim-ministrului Ludovic Orban a venit ca răspuns la o întrebare legată de Gheorghe Cojanu, prefectul Capitalei, care declarase, duminică, cănu cunoaștedatele la zi despre situația epidemiei. Șeful Comitetului Municipal pentru Situaţii de Urgenţă nu ştia, nici la 10 ore de la comunicarea publică a datelor oficiale,care este numărul de noi infectări din oraşul de care răspunde. Gheorghe Cojanu a motivat că era la cumpărături duminică, atunci când a fost întrebat care este rata de infectare, şi a admis că semai„bâlbâie”în comunicarea publică pentru că este permanent „în tensiune”, potrivit Digi 24.

Tot duminică, prefectul Capitalei preciza că măsurile ce se vor lua „nu sunt blânde”.

„Mâine ne vom reuni, vom lua măsurile pe care le-a amintit şi domnul prim ministru, măsurile nu sunt blânde, se poartă masca şi în spaţii deschise şi în spaţii închise, se închid activităţile restaurantelor, cafenelelor, tuturor unităţilor de alimentaţie publică, spectacole, jocuri de noroc, toate măsurile se vor lua mâine”,a declarat Gheorghe Cojanu, citat deAgerpres.

Întrebat dacă, în cazul în care luni se raportează pentru Bucureşti o rată de infectări sub trei la mia de locuitori, se mai iau aceste măsuri, Cojanu a răspuns: „Dacă vedem o incidenţă sub trei nu mai luăm măsuri, dar trebuie să informăm, iar Comitetul să fie de acord că nu mai putem lua măsuri pe care să le anulăm în câteva ore. (…) Evident, noi am pus această problemă şi am spus, Comitetul Municipal pentru Situaţii de Urgenţă va fi convocat oricum. Dacă va scădea rata de incidenţă sub trei, noi tot trebuie să convocăm Comitetul Municipal pentru Situaţii de Urgenţă, că aşa ne impune legea, îl informăm că a fost astăzi 3,02 şi ne gândim dacă trebuie să luăm măsuri pe care în aceeaşi şedinţă să le anulăm”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`