Ludovic Orban: Eu sunt categoric în favoarea vaccinului. Campania antivaccinare cred că îşi are izvorul în afara Europei, mai înspre est

Ludovic Orban: Eu sunt categoric în favoarea vaccinului. Campania antivaccinare cred că îşi are izvorul în afara Europei, mai înspre est
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Ludovic Orban a declarat că este un susținător al vaccinării și că autoritățile ar trebui să se implice mai mult pentru a contracara „aberațiile” din campaniile antivaccinare. Premierul a mai spus că nu știe cine finanțează aceste campanii, care nu au loc doar în România, dar crede că ele își au originea „în afara Europei, mai înspre est”. El a mai precizat că guvernanții iau în calcul desfășurarea unei vaccinări antigripale pe scară largă, prin punerea la dispoziția populației a 3-4 milioane de doze.

Ludovic Orban: „Sunt un susţinător al vaccinului. Campaniile antivaccinare îşi au izvorul în afara Europei, mai înspre est”

Prim-ministrul Ludovic Orban a afirmat, marți, că el este un susținător al vaccinării și crede că autoritățile ar trebui fie mai implicate în contracararea campaniilor antivaccinare, ce se desfășoară nu doar în România.

„Nu ştiu cine le finanţează, vă spun sincer, nu pot să îmi dau seama cine le finanţează, dar e clar că sunt finanţate – campaniile antivacciniştilor, care, în mod evident, fac parte dintr-un mecanism elaborat al unei strategii de dezinformare care este aplicată nu numai în România, ci este prezentă în mai multe ţări europene şi care, în mare parte, cred că îşi are izvorul în afara Europei, mai înspre est”, a declarat Ludovic Orban, citat de Agerpres.

Șeful Guvernului a mai susținut că aceste campanii antivaccinare sunt bine finanțate, bine direcționate și extrem de agresive, astfel încât și oameni maturi ajung să aibă o „reacţie absurdă”.

Premierul României: „Ne gândim să facem o vaccinare antigripă pe scară largă, la 3.000.000 – 4.000.000, câte doze de vaccin reuşim să adunăm”

Ludovic Orban a mai precizat că vaccinarea este extrem de importantă și tocmai de aceea se alocă acum atât de multe resurse umane și financiare pentru găsirea unui astfel de leac împotriva coronavirusului.

Premierul a mai spus că guvernanții se gândesc la o campanie de vaccinare antigripă pentru la toamnă, prin asigurarea a circa 4 milioane de doze pentru populație. De altfel, la finalul lunii trecute, Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății, a declarat că pentru 2020, vaccinarea antigripală vine cu îmbunătățiri semnificative. El a mai anunțat că, în acest an, copiii cu vârste între 6 luni şi 3 ani vor putea fi vaccinaţi antigripal gratuit.

„Eu sunt categoric în favoarea vaccinului. El este fundamental un instrument de luptă împotriva bolii. (…) În gândirea pe care o avem pentru toamnă, când se estimează o revenire a epidemiei, ne gândim să facem o vaccinare antigripă pe scară largă, la 3.000.000 – 4.000.000, câte doze de vaccin reuşim să adunăm, ca un mijloc de a simplifica – să spun – că dacă îţi vine un caz care e vaccinat antigripă, care are simptome de gripă, mai mult ca sigur e COVID. Vaccinul este extrem de important”, a mai afirmat Ludovic Orban, citat de Agerpres.

Săptămâna trecută, centrul OncoGen din Timișoara a anunțat că a semnat un parteneriat cu Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino” pentru a crea un vaccin românesc împotriva coronavirusului. Deși multă lume a fost sceptică, OncoGen a dezvoltat vaccinul, care a și fost testat chiar de către doctorul Virgil Păunescu. Primele teste ar fi dat rezultate favorabile.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Artefacte de 3.000 de ani au fost descoperite în Bistrița-Năsăud. Au fost găsite într-unul dintre cele mai importante situri arheologice din țară
23:51 - Primarul din Sfântu Gheorghe, supărat că elevii deja au distrus mobilierul nou pus în școli: „Vor trebui să plătească părinții”
23:16 - Sfârșit tragic pentru primul urs polar văzut în Islanda din 2016. Animalul a fost împușcat de poliție
23:14 - Marcel Boloș: Majorările de salarii au avut impact pe buget. Știu că pare destul de ciudat că au crescut încasările la buget, dar în același timp s-a mărit și deficitul / Care este explicația
22:54 - Mii de animale și-au pierdut viața în urma inundațiilor din Galați și Vaslui. Care este bilanțul
22:31 - Câți bani primim de la UE pentru pagubele generate de inundații. Ciucă: „România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la întâlnirea crucială”
22:28 - Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a salvat o femeie de la înec. Ce s-a întâmplat de fapt
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie