Ludovic Orban: Este vital pentru România ca mandatul actualului parlament să înceteze la termenul constituțional stabilit. Atâta lipsă de responsabilitate ca în majoritatea dominată de PSD nu a mai existat în postdecembrism (VIDEO)

Publicat: 02 11. 2020, 11:50
Foto: Guvernul României / Facebook

Premierul Ludovic Orban a punctat, luni, că „democrația înseamnă votul oamenilor”. Prim-ministrul a explicat, luni, că mai multe state europene au decis să meargă înainte cu desfășurarea alegerilor în ciuda pandemiei de COVID-19, SUA și Franța numărându-se printre exemple. „Menținerea actualului parlament înseamnă că în continuare în funcția de Avocat al Poporului va rămâne Renate Weber, în fruntea Curții Constituționale va rămâne unu ca Dorneanu, în fruntea Consiliului Legislativ va rămâne unu ca Florin Iordache – asta înseamnă a menține actualul parlament”, a subliniat demnitarul liberal.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Ludovic Orban: „România are nevoie ca cetățenii să aleagă un nou parlament”

„Avem exemplul SUA, unde se organizează alegerile prezidenţiale, avem exemplul Franţei, unde s-au organizat alegeri locale, avem exemplulRepublicii Moldova, unde sunt organizate alegeri prezidenţiale. În Polonia au fost organizate alegeri prezidenţiale.Democrația înseamnă votul oamenilor. Mandatul actualului parlament expiră în data de 20 decembrie. România are nevoie ca cetățenii să aleagă un nou parlament, ca cetățenii să își poată exprima voința actuală și cetățenii au dreptul la un Parlament care să reprezinte opțiunile politice actuale ale românilor. Menținerea actualului parlament înseamnă că în continuare în funcția de Avocat al Poporului va rămâne Renate Weber, în fruntea Curții Constituționale va rămâne unu ca Dorneanu, în fruntea Consiliului Legislativ va rămâne unu ca Florin Iordache – asta înseamnă a menține actualul parlament. Actualul parlament, în fiecare săptămână, produce noi și noi acte normative care riscă să ducă România spre prăpastie, care riscă să determine un colaps economic al României. Atâta lipsă de responsabilitate cum există în majoritatea dominată de PSD în ultimele luni de zile nu a existat niciodată în istoria postdecembristă a României. Este vital pentru România ca mandatul actualului parlament să înceteze la termenul constituțional care este stabilit”, a subliniat prim-ministrul Ludovic Orban.

În acest context, el a enumerat și regulile deja prevăzute pentru desfășurarea campaniei electorale.

„Vom duce o campanie pozitivă, care se va desfăşura de la om la om, vom transmite toate proiectele noastre, toate obiectivele pe care le urmărim în următorii 4 ani de zile şi vom prezenta care sunt atuurile PNL în această campanie. (n.r. Campania) Se va desfăşura cu respectarea regulilor care deja sunt prevăzute. (…) Am redus numărul de persoane pentru adunări publice. Am redus numărul de activişti care însoţesc candidaţii, echipele de campanie care participă la acţiunile de campanie. Sigur, menţinem toate regulile legate de obligativitatea portului măştii, obligativitatea pentru fiecare candidat şi pentru fiecare om din echipa de campanie de a respecta cu stricteţe regulile de protecţie sanitară”, a spus Orban.

Guvernul Orban a programat alegerile generale pentru data de 6 decembrie, dar,potrivit Curții Constituționale, Hotărârea respectivă își încetează efectele odată ce va intra în vigoare proiectul de lege care oferă Parlamentului prerogativa de a stabili data scrutinului. Președintele Klaus Iohannis a retrimis proiectul în Legislativ,spre reexaminare.