Ludovic Orban: „Este o probă de complicitate evidentă a conducerii PNL și a lui Ciucă în relația cu Ciolacu” (VIDEO)

Publicat: 03 10. 2024, 12:39
Actualizat: 03 10. 2024, 12:57
Foto: Ludovic Orban / Facebook

Președintele Forța Dreptei, Ludovic Orban, a delcarat în emisiunea News Pass că nu are încredere în afirmațiile lui Ciucă potrivit cărora liberalii și pesediștii “au luat o pauză operativă”:

“Nu fac nicio pauză. PNL este la guvernare cu PSD și face tot ce este posibil ca Ciolacu să îl ajute pe Ciolacu să se aleagă președinte. Primul și cel mai important lucru, dacă nu vor să se aleagă Ciolacu președinte trebuie să îi retragă sprijinul politic lui Ciolacu, iar dacă Ciolcu nu își dă demisia să semneze altărui de noi moțiunea de cenzură pentru a demite acest Guvern. Nu poți să îl lași pe Ciolacu să candideze la funcția de președinte el deținând toate pârghiile de putere pe care le deține în calitate de prim-ministru, de șef al Guvernului. Este o probă de complicitate evidentă a conducerii PNL și a lui Ciucă în relația cu Ciolacu, îi creează un avantaj nedemocratic, total ostil, contrar demcorației, lăsându-l în funcția de prim-ministru”.

Ludovic Orban acuză conducerea PNL de complicitate în sprijinirea candidaturii lui Marcel Ciolacu:

“Dacă PNL vrea cu adevărat să rupă această alianță toxică nu are de luat decât o singură decizie: să îi retragă sprijinul lui Cioalcu și dacă Cioalcu nu își dă demisia să vină alături de parlamentarii Forța Dreptei să semneze și să voteze moțiunea de cenzură împotriva lui Cioalcu. Niciodată PNL nu spune clar că nu va mai face Guvern cu PSD, dimpotrivă, toți peneliștii de fapt știu foarte bine că vor continuarea guvernării cu PSD. Nu am auzit niciodată o declarație a unui penelist care să spună clar nu îl vom sprijini pe Cioalcu în turul doi”.