Ludovic Orban: Este necesară modificarea legii privind asociațiile de proprietari, care are o serie de disfuncționalități

Publicat: 04 06. 2015, 18:28
Foto: B1 TV

Legea privind asociațiile de proprietari trebuie modificată, deoarece conține mai multe nereguli, este de părere Ludovic Orban. Liderul deputaților PNL a subliniat că la elaborarea legislației trebuie să fie consultate și asociațiile de proprietari.

„Este necesară modificarea Legii 230 — legea în baza căreia sunt organizate asociațiile de proprietari. Modificarea legii trebuie să fie rezultatul unei dezbateri ample, în care să fie implicați toți acei oameni care au expertiză în domeniu, care cunosc foarte bine disfuncționalitățile generate de legea actuală sau de interpretarea actuală a legii”, a spus Orban, citat de Agerpres.

Liberalul a susținut că asociațiile de proprietari se confruntă cu monopoluri, de la furnizarea apei și energiei termice, la serviciul de salubrizare, care de multe ori, sunt împotriva cetățeanului.

Pe de altă parte, președintele Ligii Asociațiilor de Proprietari Habitat, Mihai Mereuță, a susținut că în fiecare zi se primesc 10-15 informări privind desființarea de asociații, arătând că acest lucru este cauzat de birocrație.
Un efect al desființării asociațiilor de proprietari este distrugerea blocurilor, a argumentat acesta.