Ludovic Orban, după ce numărul de cazuri îmbolnăvire cu Covid-19 a crescut: ‘Orice creştere semnificativă poate să conducă la noi măsuri de restricţii’

Publicat: 05 06. 2020, 14:22
Foto: Inquam Photos / George Călin

Premierul Ludovic Orban a afirmat, vineri, după ce numărul de cazuri de coronavirus a crescut în ultimele două zile, că este un semnal de alarmă și a avertizat că orice creştere semnificativă a numărului de cazuri de infectare cu noul coronavirus poate să ducă la noi restricţii. Șeful Executivului a transmis din nou îndemnul la responsabilitate şi respectarea măsurilor de protecţie: purtarea măștilor de protecție, distanțarea fizică și igiena riguroasă a mâinilor.

Ludovic Orban: Orice creştere semnificativă a numărului de cazuri de COVID poate să conducă la noi restricţii

Premierul Ludovic Orban i-a îndemnat, din nou, pe români să se protejeze şi să respecte „distanţa fizică de protecţie sanitară”, avertizând că „orice creştere semnificativă a numărului de cazuripoate să conducă la noi măsuri de restricţii”.

Avertismentul acestuia vine după ce, joi și vineri, Grupul de Comunicare Strategică a anunțat că numărul cazurilor noi de îmbolnăvire cu Covid-19 a crescut. Mai exact, joi s-au înregistrat 238 de noi cazuri de Covid-19, iar vineri au fost anunțate alte 196.

”Aşteptăm să vedem evoluţia. Numai pe baza numărului de persoane diagnosticate pozitiv într-o zi nu e bine să formulezi opinii. Sigur că e un semnal de alarmă şi va trebui să urmărim cu şi mai mare atenţiece se va întâmpla”.

Premierul a transmis din nou îndemnul la responsabilitate şi respectarea măsurilor de protecţie.

”Îndemnul meu pentru români este acelaşi: protejaţi-vă, purtaţi masca, respctaţi distanţa fizică de protecţie sanitară, nu interacţionaţi de aproape cu oamenii. Rolul acestei relaxări, o relaxare graduală care – aşteptând ca românii să respecte regulile aşa cum le-au respectat – este să putem să ţinem sub control răspândirea acestuia virus”, a mai afirmat Ludovic Orban.

Premierul a avertizat că, dacă numărul de cazuri creşte semnificativ se va ajunge la noi restricţii. ”Orice creştere semnificativă a numărului de cazuri poate să conducă la noi măsuri de restricţii”.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Bilanțul îmbolnăvirilor cu Covid-19 în România

Grupul de Comunicare Strategică anunță, vineri, ora 13.00, că în ultimele 24 de ore au fost înregistrate alte 196 noi cazuri de îmbolnăvire cu noul coronavirus. Bilanțul total ajunge la 20.103. Dintre persoanele confirmate pozitiv cu Covid-19, 14.145 au fost declarate vindecate și externate. Totodată, până acum, 1.308 persoane diagnosticate cu infecție cuCOVID-19au decedat.

La ATI, în acest moment, sunt internați 152 de pacienți.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 2.395 de persoane. Alte 95.847 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 484.782 de teste.

Bilanțul îmbolnăvirilor cu Covid-19 în rândul românilor din diaspora

În ceea ce îi privește pe conaționali plecați la muncă în străinătate, autoritățile anunță că 3.084 s-au infectat cu SARS-CoV-2. Dintre aceștia 1.699 sunt în Italia, 561 în Spania, 84 în Franța, 583 în Germania, 97 în Marea Britanie, 28 în Olanda, 2 în Namibia, 3 în SUA, 4 în Austria, 3 în Belgia, 6 în Japonia, 2 în Indonezia, 2 în Elveția, 2 în Turcia și câte unul în Argentina, Tunisia, Irlanda, Luxemburg, Emiratele Arabe Unite, Malta, Brazilia și Suedia.

Totodată, au mai fost anunțate și 114 decese în rândul românilor din diaspora infectați cu noul coronavirus.