Ludovic Orban, după ce a fost agresat de simpatizanții AUR: Culmea, ei manifestau împotriva adoptării unui proiect de lege împotriva căruia sunt și eu. Erau instigați la ură, la agresivitate (FOTO, VIDEO)

Protest AUR în fața Palatului Parlamentului din București, 10 mai 2023. Inquam Photos / Sabin Carstoveanu

Deputatul Ludovic Orban, lider la Forța Dreptei, a vorbit despre incidentul din fața Parlamentului, miercuri, în cadrul unor declarații pentru reporterul B1 TV Cornel Chitucea, și susține că simpatizanții AUR în cauză „erau instigați la ură, la agresivitate, la un comportament care nu are nicio legătură cu normele de conduită”.

Ludovic Orban, declarații pe B1 TV, după ce ar fi fost agresat de simpatizanții AUR

Deputatul din opoziție spune că și el este împotriva proiectului față de care protestau susținătorii AUR.

„Eu am intrat pe la intrarea din dreapta, pe intrarea obișnuită, am venit pe jos, normal, am traversat prin cei 300-350 de oameni care manifestau acolo. Culmea, ei manifestau împotriva adoptării PLx 145 cu privire la riscul de separare a copilului de familie, proiect de lege împotriva căruia sunt și eu – și Forța Dreptei a anunțat public că suntem împotriva adoptării acestui proiect de lege. Adică sunt în opoziție și susțineam un punct de vedere pe care îl susțineau și ei”, a declarat Ludovic Orban.

„Deci mulți dintre ei nu au avut nimic cu mine. Am ajuns la poartă, unde pur și simplu Jandarmeria nu mi-a permis accesul în Parlament, pe la intrarea obișnuită, că așa s-a dispus. Dispozitivul de pază a luat decizia, probabil dispozitivul de comandă al Jandarmeriei, a luat decizia să nu permită accesul, dar să nu permiți accesul care muncesc aici, parlamentarilor, angajaților? E ceva de noaptea minții”, a adăugat fostul premier.

„Practic, din cauza faptului că nu mi-au permis să intru pe intrarea normală, nu se întâmplase niciun incident, traversasem printre oameni, mulți dintre oamenii aceia mă cunoșteau și știau care e poziția mea, că nu susțin nici PLx 145, nici PLx 143, nici PLx 47, n-au avut nicio problemă cu mine. Din cauza faptului că mi s-a interzis, am fost obligat să o iau în stânga pe Izvor, pe lângă Palatul Parlamentului (…). Clar, din punctul meu de vedere, au fost provocatori, oameni asmuțiți de AUR, cea mai mare parte au fost mitingiști aduși de AUR, de o calitate de îndoielnică foarte mulți dintre ei, care erau instigați la ură, la agresivitate, la un comportament care nu are nicio legătură cu normele de conduită”, a continuat el.

„Dreptate nu se face cu pumnul, dreptate se face cu argumente, dreptate se face în condițiile civilizației, democrației (…). Am fost lovit, am fost amenințat, am fost înjurat, mi s-au proferat insulte de cea mai joasă speță, am fost scuipat. E un comportament inacceptabil într-o societate democratică și într-o civilizație”, a mai spus Ludovic Orban.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)