Orban anunţă noi discuții cu partidele pentru conturarea unei majorități. „Înainte de orice decizie vom avea consultări cu societatea civilă”

Orban anunţă noi discuții cu partidele pentru conturarea unei majorități. „Înainte de orice decizie vom avea consultări cu societatea civilă”
Foto: Facebook/ PNL

Ludovic Orban, președintele PNL și premierul desemnat, a anunțat că marți și miercuri va purta noi discuții cu liderii partidelor, pentru a putea strânge majoritatea necesară în vederea susținerii Guvernului.

Luni, Orban a avut discuții cu reprezentanți ai societăţii civile, ai mediului de afaceri, mediului academic, patronatului şi ai sindicatelor. El a precizat că scopul întrevederii a fost „de a înţelege, din perspectiva partenerilor sociali, aşteptările de la noul Guvern şi cele mai importante probleme care trebuie rezolvare”.

”Le-am transmis că am făcut aceste exerciţiu pentru a le arăta că PNL susţine câteva principii în actul de guvernare – un dialog real cu societatea civilă, asociaţiile profesionale, patronate, sindicate. (…) Înainte de orice decizie vom avea consultări cu societatea civilă”, a declarat Ludovic Orban.

Acesta a anunţat că marţi şi miercuri se vor purta noi negocieri cu partidele parlamentare: „Mâine şi poimâine urmează runda a doua de discuţii cu partenerii alături de care am depus moţiunea de cenzură. Mâine ALDE, PMP, UDMR şi USR, iar miercuri Pro România”. De asemenea, joi sau vineri va fi depusă lista miniştrilor şi Programul de Guvernare, iar votul de învestitură ar putea avea săptămâna viitoare, miercuri.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`