Ludovic Orban, despre spotul pro-vaccinare al cărui protagonist este premierul: Părerea mea e că oricine are o funcție importantă trebuie să-i îndemne pe oameni să se vaccineze (VIDEO)

Publicat: 27 05. 2021, 16:07

Ludovic Orban, președinte al Camerei Deputaților și lider al PNL, a vorbit, joi, în timpul vizitei sale la Constanța, despre vaccinare anti-COVID-19 care este promovată printr-o nouă campanie de informare lansată de Guvern. În acest context, Orban a declarat că orice îndem la vaccinare din partea unor persoane publice este binevenit.

Ce spune Ludovic Orban despre noua campanie de infotmare privind vaccinarea

Întrebat dacă i se pare o decizie bună cea a premierului de a fi protagonistul unuia dintre spoturile prin care este promovată vaccinarea, Orban a răspuns: ”Eu susțin campania de vaccinare și îi îndemn pe români să se vaccineze alături de premier, alături de toți colegii mei. Părerea mea e că orice om care are o funcție importantă, indiferent că e premier, ministru, primar, președinte de consiliul județean sau profesor, preot, trebuie să-i îndemne pe oameni să se vaccineze. Artiștii pot să-i influențeze pe oameni să se vaccineze. În lume s-au vaccinat sute de milioane de oameni, nu există efecte adverse, vaccinul este eficient. Acest vaccin este singura cale pentru a putea scăpa de restricțiile determinate de această pandemie de COVID-19”.

Totodată, Orban a revenit asupra recentei sale declarații referitoare la vaccinarea anti-COVID-19 contra cost. Preșeintele PNL a precizat că deocamdată nu se pune problema să se plătească pentru vaccinare, însă după ce coronavirusul ”se va banaliza”, se va ajunge și în acest punct, la fel cum se întâmplă cu vaccinarea anti-gripală.

„Am spus că se va ajunge, la un moment dat, după ce se depășesc fazele de vârf ale pandemiei și se va banaliza acest virus, se va ajunge la un sistem de vaccinare care este utilizat pentru alte categorii, în care va fi gratuită vaccinarea numai pentru anumite categorii de persoane vulnerabile. (…) Sunt persoane care au venituri și care, pur și simplu, nu au nevoie de acest avantaj. Mai devreme sau mai târziu se va ajunge în acest punct. Eu am spus lucrul ăsta și ca să prețuiască mai mult modul în care se derulează acum această campanie de vaccinare și românii să profite de această vaccinare gratuită. (…) Eu n-am spus că de mâine vaccinul nu va mai fi gratuit. Va fi un anumit orizont de timp care este definit de epidemiologi”.

Ludovic Orban, despre spotul pro-vaccinare al cărui protagonist este premierul: Părerea mea e că orice om care are o funcție importantă trebuie să-i îndemne pe oameni să se vaccineze