Ludovic Orban, despre scenariul lui Voiculescu privind trădătorii din USL: Sunt discuții gratuite pentru a se băga în seamă

Publicat: 31 10. 2012, 09:42

Afirmațiile fondatorului Partidului Conservator, Dan Voiculescu, cu privire la o eventuală trădare a unor membri USL în favoarea lui Traian Băsescu a stârnit reacții aprinse în interiorul Uniunii.

Deputatul PNL Ludovic Orban susține că liberalii nu vor trăda, iar Voiculescu a făcut aceste declaraţii „doar pentru a se băga în seamă”.

„90 la sută din colegii mei (n.r. din PNL)  nu vor trăda. În afară de traseişti. Sunt discuţii gratuite lansate de unii pentru a se băga în seamă. Ca să-l băgaţi dumneavoastră în seamă, de aia”, a declarat Orban, scrie România Liberă.

În ceea ce privește probabilitatea ca președintele Traian Băsescu să numească premier un „om al său”, din interiorul USL, Ludovic Orban a declarat că șeful statului nu va avea curajul să nu respecte voința majorității populației.

„Să încerci să-l suspenzi, încă o dată, tam-nesam, pe preşedintele Traian Băsescu, e lipsit de sens. Doar dacă nu respectă Constituţia şi nu desemnează premierul propus de majoritatea parlamentară decisă de poporul român”, a mai spus Orban.

Dan Voiculescu a declarat zilele trecute că Traian Băsescu trebuie suspendat din funcţie pentru că există pericolul ca după alegeri, când USL va câştiga probabil aproximativ 60% din voturi, preşedintele să nu-l nominalizeze premier pe Victor Ponta. (Detalii AICI)