Ludovic Orban, despre planurile PNL: Vom avea spitale, digitalizarea sistemelor publice, infrastructură de transport, îmbunătățirea infrastructurii educaționale și energetice

Publicat: 02 12. 2020, 21:41
Foto: Guvernul României / Facebook

Premierul Ludovic Orban a declarat că e nevoie de o reconstrucție a statului român, iar planul de dezvoltare gândit de PNL prevede exact pașii. El a precizat că, în patru ani de guvernare liberală, sistemele publice vor fi digitalizate și simplificate și se vor face investiții, printre altele, în spitale, în educație, în infrastructura de transport și în energie.

Ludovic Orban, despre planurile de investiții pe care le are PNL

„Trebuie făcute reforme extrem de seioase. În primul rând, făcute investiții în spitale, în ambulator, în rețeaua de medici de familie. Gândim soluții să putem determina ca în localitățile în care nu sunt medici de familiei să-i convingem să meargă. Trebuie să digitalizăm sistemul de sănătate publică. E nevoie de aplicații care să permită circulația documentelor.

Statul român trebuie reconstruit. În planul nostru de dezvoltare despre asta vorbim. Un stat modern, digital, transparent, simplificat ca proceduri, care să permită o interacțiune rapidă cu beneficiarul”, a declarat Ludovic Orban, miercuri, pentru Realitatea PLUS.

Întrebat cum ar putea arăta România după patru ani de guvernare liberală, Orban a răspuns: „Cel puțin patru ani de dezvoltare, deși eu cred că dacă în cei patru ani de pace politică în care nu vom avea alegeri și în care sper ca toți cei care dețin funcții publice să se implice cu adevărat în acest proces de construcție și de reconstrucție a unor sisteme publice… Sper să se ocupe de asta, nu de ciorovăiala politică”.

Vom avea spitale, digitalizarea sistemelor publice – asupra acestui aspect nu am nici cea mai mică îndoială – infrastructură de transport, îmbunătățirea infrastructurii educaționale, infrastructura energetică care este, de asemenea, foarte importantă.

Noi avem un plan extrem de ambițios de extindere a magistralelor de gaz natural și de înființare de rețele de distribuție de gaz natural în localitățile în care cetățenii nu au acces. România e una din țările cu cele mai bogate resurse de gaz și avem numai 35% din populație care e conectată la rețeaua de gaz”, a mai explicat liderul liberalilor.

Ludovic Orban: Guvernul pe care îl conduc este un guvern pro-business

Ludovic Orban a precizat apoi că PNL a gândit mai multe măsuri și pentru sprijinirea mediului de afaceri.

„Va exista și o dinamică economică. Guvernul pe care îl conduc este un guvern pro-business, o spun fără rușine. E un Guvern care vrea să facă un parteneriat cinstit, corect, transparent cu mediul de afaceri, atât cu cei care au companii, cât și cu cei care vor să investească.

Noi am lansat pentru prima dată programul Start Up Student, prin care acordă granturi studenților care vor să-și înființeze afaceri.

Trebuie crescut spiritul antreprenorial în societate. Educația trebuie adusă mult mai aproape de realitate”, a mai declarat președintele PNL, Ludovic Orban.