Ludovic Orban, despre Petre Daea: „Locul unei fosile este la Antipa” (VIDEO)

Publicat: 12 04. 2023, 23:00
Foto: Ludovic Orban / Facebook

Deputatul Ludovic Orban, liderul partidului Forța Dreptei, a declarat miercuri, pentru B1 TV, că Petre Daea (PSD), ministrul Agriculturi, e „vetust, depășit, învechit” și a insinuat că e o fosilă. Orban a făcut și un scurt bilanț al activității lui Daea la minister. Și nu e deloc unul măgulitor.

Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Bună, România!”, moderată de Radu Buzăianu și Răzvan Zamfir pe B1 TV.

Ludovic Orban, despre Petre Daea: Vetust, depășit, învechit

„Dl Daea a devenit specialist în agricultură pe vremea când era politruc comunist și făcea raportări fictive cu privire la producția la hectar. Dl Daea nu mai înțelege nimic din ce înseamnă agricultura modernă, din funcționarea mecanismelor pieței, nu înțelege nimic din politica agricolă comună și e un neica-nimeni la Bruxelles, unde se iau decizii extrem de importante care pot să afecteze în bine sau în rău activitatea fermierilor.

Nu numai că a primit o compensare jalnică, penibilă (pentru fermierii români), dar inclusiv modul în care structurează toate politicile agricole indică faptul că nu are capacitatea de a oferi soluțiile de care are nevoie agricultura, de la sistemele de irigații în care e o subfinanțare cruntă – nu se respectă nici măcar legea în vigoare cu programul multianual de finanțare a sistemelor de irigații petnru a crește suprafața irigată (…) – la modul în care a negociat planul național strategic, modul în care acordă toate măsurile de sprijin pentru a asigura o competitivitate a fermierilor, a crescătorilor de animale din România arată că e complet depășit.

Din punctul meu de vedere, este vetust, depășit, învechit. Am și spus că, din punctul meu de vedere, locul unei fosile este la Antipa, nu în fruntea” Ministerului Agriculturii, a declarat Ludovic Orban, pentru B1 TV.

Forța Dreptei și USR depun moțiune împotriva ministrului Petre Daea

Amintim că USR și Forța Dreptei au anunțat că depun o moțiune simplă împotriva ministrului PSD al Agriculturii.

„A luat cei mai puțini bani de la Uniunea Europeană, având în vedere că suntem o foarte mare țară producătoare agricolă, și este un dezastru întreg în agricultură faptul că omul acesta nu își face treaba”, a declarat deputatul Claudiu Năsui, vicepreședinte USR.

Iar Ionuț Moșteanu, liderul deputaților USR și purtătorul de cuvânt al partidului, a afirmat că Daea e „un ministru din alte vremuri, din păcate. Ne face doar să ne amuzăm din când în când şi să ne rugăm să plouă”.