Ludovic Orban, despre pachetul fiscal: Sunt atâtea elemente de neconstituționalitate. Pare scris de un contabil care primea sfaturi de la un expert electoral ca să nu afecteze bazinul PSD. E un ghiveci absolut nenorocit (VIDEO)

Publicat: 03 10. 2023, 20:18
Foto: Inquam Photos / George Călin

Deputatul Ludovic Orban, lider la Forța Dreptei, a declarat că în proiectul de pachet fiscal există multiple „elemente de neconstituționalitate”, marți, pe B1 TV, la „Bună, România!” cu Radu Buzăianu, și a spus că acesta pare scris „de un contabil care primea sfaturi de la un expert electoral ca să nu cumva să afecteze grupe de votanți din bazinul PSD.

Ludovic Orban, pe B1 TV, despre pachetul fiscal: E un ghiveci absolut nenorocit

„Sunt atâtea elemente de neconstituționalitate în legea pe care și-au angajat răspunderea, care se vede că e scrisă… Nici nu pot să îmi dau seama cine a scris. Cine a scris proiectul cred că e mai degrabă un contabil, dar în același timp și un contabil care primea sfaturi de la un expert electoral ca să nu cumva să afecteze grupe de votanți din bazinul PSD (…) și e un ghiveci absolut nenorocit, care a fost prezentat într-un mod mincinos”, a declarat Ludovic Orban.

„Ciolacu a încercat să justifice creșterea fiscalității spunând că luptă împotriva multinaționalelor ticăloase care au venit în România să facă profit și care nu își plătesc impozitul pe profit, și până la urmă i-a omorât pe români, de fapt. Cu ce e vinovat un proprietar de microîntreprindere dacă are cifră de afaceri de peste 60.000 de euro echivalent, asta înseamnă 5.000 de euro pe lună, gândiți-vă bine, da? Îl pedepsește”, a continuat fostul premier.

„Peste 90% din proprietarii de microîntreprinderi sunt români, nu sunt străini, și lor le-au impus 3% pe cifra de afaceri, dar la multinaționale… Ei zic la „multinaționale”, dar în lege nu scrie un cuvânt de multinaționale, acolo e vorba de firmele care au cifră de afaceri peste 50 de milioane de euro, dar și aici, cu ce e vinovată, domnule, o firmă că are cifră de afaceri peste un anumit nivel?”, a mai spus el.