Ludovic Orban, despre moțiunea de cenzură: Eu i-aș spune poțiune de cianură, cu care PSD vrea să otrăvească din nou România (VIDEO)

Publicat: 27 08. 2020, 14:04
Foto: Inquam Photos / George Călin

Ludovic Orban a spus, joi, că demersul PSD de a depune o moțiune de cenzură împotriva Guvernului, în contextul actual, este, de fapt, ”o poțiune de cianură” cu care social-democrații vor ”să otrăvească din nou România”. Declarația șefului Executivului vine la scurt timp după ce Birourile reunite ale celor două Camere ale Parlamentului au decis ca dezbaterea și votul asupra moțiunii de cezură să aibă loc luni, 31 august, începând de la ora 14.00.

Ludovic Orban: Nu este o moțiune de cenzură,i-aș spune poțiune de cianură

”Negoicerile nu sunt publice. Veți vedea rezultatul. Voi comunica o previziune înainte de vot, așa cum am făcut și înainte de alte moțiuni. Eu nu i-aș spune moțiune de cenzură, i-aș spune poțiune de cianură, cu care PSD vrea să otrăvească din nou România, după ce trei ani au avut deplină putere și și-au bătut joc de România. Este un act de iresponsabilitate politică să depui moțiune de cenzură, să profiți de o majoritate care a rezultat în urma unor alegeri de acum aproape 4 ani pentru a întoarce România înapoi”, a declarat Ludovic Orban.

Orban: Depunerea moțiunii de cenzură este un act de iresponsabilitate față de destinul acestei țări

În acest context, premierul a acuzat din nou PSD că dă dovadă de iresponsabilitate prin faptul că a decis să depună o moțiune de cenzură și să lase țara fără Guvern în plină criză sanitară și economică, provocate de pandemia de coronavirus.

”Din fericire, în 4 noiembrie, Guvernarea PSD, care făcea un rău imens României, a fost oprită aproape ca prin minune. PSD, din punctul nostru de vedere, nu mai are ce să caute la guvernare, iar cei care vor hotărî cine va guverna România sunt românii care vor fi chemați la alegerile locale, pe 27 septembrie, și la alegerile parlamentare,pe 6 decembrie.

Să lași țara fără Guvern în condițiilre în care trebuie să luptăm contra răspândirii virusului, trebuie implementat planul de relansare economicăpe care l-am adoptat, trebuie să pregătim programul de reziliență și recuperare care este esențial pentru absorbția celor peste 30 de miliarde pe care le avem (…), trebuie pregătită începerea școlii, deci Guvernul este confruntat cu provocări fără precedent de luni bune, să vină un partid să depună o moțiune de cenzură este un act de iresponsabilitate față de destinul acestei țări”, a mai spus Ludovic Orban.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Marcel Ciolacu:În acest moment, sunt suficiente voturi pentru ca moțiunea de cenzură să treacă

Între timp, președintele PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat că există voturile necesare pentru ca moțiunea de cenzură să treacă. În plus, liderul social-democrat a precizat că dacă Executivul liberal nu va fi demis în urma votului din Parlament, există posibilitatea ca PSD să depună o altă moțiune de cenzură în septembrie, când va începe noua sesiune parlamentară. Asta pentru că, spune Ciolacu, ”necesitatea schimbării acestui guvern este evidentă”.

”În acest moment, sunt suficiente voturi pentru ca moțiunea de cenzură să treacă. Avem discuții în continuare, dar și fără UDMR avem voturile necesare. (…) ParlamentariiPSD, Pro România, ALDE și PPU-sl au anunțat că vor vota moțiunea de cenzură”, a declarat Ciolacu, joi, la finalul ședinței Consiliului Politic Național al PSD.

Totodată, Ciolacu a precizat căPSDare pregătită o propunere de premier.

”Avem pregătit un nume de prim-ministru. Atributul desemnării prim-ministrului, conform Constituției, este al președintelui și sunt ferm convins că prim-ministrul pe care o să-l propunem va avea libertatea de a-și face lista de miniștri”, a mai spus șeful PSD, precizând că în ultima perioadă nu purtat nicio discuție cu președintele Klaus Iohannis.