Ludovic Orban, despre decontarea transportului școlar: Vom discuta acest subiect la prima ședință a coaliției. Ministerele Dezvoltării, Transporturilor și Educației trebuie să se înțeleagă la bani

Ludovic Orban, despre decontarea transportului școlar: Vom discuta acest subiect la prima ședință a coaliției. Ministerele Dezvoltării, Transporturilor și Educației trebuie să se înțeleagă la bani
Foto: Inquam Photos / George Călin

Ministerele Dezvoltării, Transporturilor și Educației sunt cele implicate în chestiunea decontării transportului școlar, iar acestea trebuie să ajungă la o înțelegere în ceea ce privește partea financiară a demersului, a explicat Ludovic Orban, președintele PNL, care a precizat că subiectul va fi discutat la prima ședință a coaliției guvernamentale.

Președintele Camerei Deputaților a participat, sâmbătă, la Focșani, la dezbatereape tema Programului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), organizată la Consiliul Judeţean Vrancea, unde a vorbit și despre problema decontării transportului școlar de către autoritățile locale. El a menționat cătrebuie emise normele metologice de aplicare a legii, potrivit Agerpres.

Cătălin Toma, președintele CJ Vrancea, a ridicat problema decontării transportului școlar. Oficialul susține cănu se pot deconta cheltuielile elevilor pentru că nu au fost emise normele de aplicare a legii care prevede gratuitatea transportului şcolar.

„Avem o mare problemă – decontarea transportului şcolar. Este o chestiune foarte delicată. Legea 226 nu poate fi pusă în aplicare pentru că nu sunt nişte norme. Suntem la stadiul în care eu am discutat cu cei trei – Ministerul Transporturilor, Ministerul Dezvoltării, Ministerul Educaţiei. Problema este că toată lumea a spus faceţi, decontaţi, adică asumaţi-vă, dar răspunsul concret de la Ministerul Dezvoltării este că o să facem digitalizare, ceea ce este şi indicat pentru că legea aşa prevede, în sensul că vom avea card, copilul când urcă în maşină este aparatul care face transferul de date către CJ şi avem decontare. Legea este în vigoare şi noi, autorităţile publice locale şi judeţene, nu suntem în posibilitatea să decontăm”, a declarat Cătălin Toma, adăugând că este vorba despre decontarea de la CJ a unei sume de 20 de milioane de lei pe an.

Ce adeclarat Ludovic Orban, președintele PNL, despre decontarea transportului școlar

Ludovic Orban a explicat că trei ministere– Dezvoltare, Transporturi și Educație– trebuie să se înțeleagă pe acest subiect.

„Acolo problema este simplă – trebuie emise normele metodologice. Sunt implicate trei entităţi: Ministerul Dezvoltării, Transporturilor şi Ministerul Educaţiei. Ei acolo trebuie să se înţeleagă la bani, cum se zice, mai puţin la proceduri. La prima şedinţă a coaliţiei de guvernare pe care o vom avea, vom discuta acest subiect”, a mai spus Ludovic Orban.

La dezbatere au luat parte mai mulți primari din Vrancea, dar și eurodeputatulSiegfried Mureşan, deputaţii Ion Ştefan şi Ionel Dancă. În cadrul aceluiași eveniment, Ludovic Orban și ceilalți participanți au discutat și despre exploatarea gazului de la Marea Neagră.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`